Σκέψη μου

Η υπομονή που έχω σ αυτή τη ζωή ή θα με ανταμείψει ή θα με καταστρέψει!!!

9 Ιουλ 2010

Ο Δήμος και ο δήμιος δούλος του Δήμου!

Κι ενώ όλοι είναι ή προετοιμάζουν τις διακοπές τους η Κατρίν τρέχει σαν να είναι στη μέση στο καταχείμωνο ,με απίστευτο φόρτο δουλειάς, με πολλές υποχρεώσεις των παιδιών και δηλώνει πως αν δεν συμβεί επειγόντως "κάτι", ξέρει το σύμπαν, θα βάλει τις φωνές και θ ακουστεί ως την Πρωτευουσιάνα φίλη της.



Ήθελα να γράψω για τη Μύκονο, αλλά όχι στο επόμενο διότι σήμερα με αφορμή την επίσκεψή μου στο Δήμο θέλω να τα χώσω, έτσι για να παρηγορηθώ λίγο.




Με αρκετό άγχος, για να προλάβω να επιστρέψω στο γραφείο, 07:30 ήμουν εκεί. Μια αίτηση για την κατασκήνωση του μικρού. ΄Δεν θα πω για το κτίριο έχουμε συνηθίσει όλοι τα χάλια σε αυτές τις υπηρεσίες.


Ταμπέλα χάρτινη απ έξω, " Πρωτόκολλο - 07:30 - 15:00".


"Α αα ωραία λέω, μια χαρά στην ώρα μου!!"





Μπαίνοντας μέσα στην ερημιά του Θεού, τζάμπα χάρηκα,, βλέπω άλλη ταμπέλα "Εξυπηρέτηση κοινού 09:00 - 15:00". Σκέφτομαι "παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου στις 07:30, και μετά περιμένεις μιάμιση ώρα για υπογραφές!!". Απιστεύτου??


Πάμε παρακάτω να δούμε σήμερα τι θα γίνει, dollitsa μου, λέω!!



Στο πρωτόκολλο ουδείς. Εγώ και οι τοίχοι. Α ξέχασα μια κοπελιά έξω απ τα γραφεία κάπνιζε, αλλά δεν είχε αναλάβει ακόμη έργο οπότε στ α..... της, το τι περίμενα.



Να επιτέλους!! 8 η ώρα φάνηκε άνθρωπος!! ΑΜΕΑ. Ναι ναι κι όμως. Μια γυναίκα ΑΜΕΑ, χωρίς ίχνος επικοινωνίας, δεν άρθρωνε λέξη. Μερικούς ήχους έβγαζε, και φυσικά ήταν αδύνατο να συνεννοηθώ! Ανοίγει το γραφείο και κάθεται κοιτώντας το ταβάνι.




Εν τω μεταξύ αρχίζω ν αφρίζω ,η ώρα είναι 8 και 20 και το τηλέφωνο απ τη δουλειά να χτυπάει. Έφθασε επιτέλους μια κυρία που καταλάβαινε να μ εξυπηρετήσει . Ετοιμάζω την αίτηση, που παρεμπιπτόντως μόνη μου βρήκα ψάχνοντας, μιας και περίμενα έκανα και κάτι, και φεύγω για υπογραφή στην Προϊσταμένη. Η οποία βεβαίως δεν ήταν στη θέση της, ήταν δυο ορόφους πιο πάνω στη γενική γραμματεία. "Εκεί να πάτε", μου λέει κάποια άλλη ξινή. Ξεκινώ για δυο ορόφους πάνω και βλέπω δυο γυναίκες να πίνουν καφέ στη καλή χαρά. "Περιμένετε ", μου λένε.


Περιμένω!



Ώρα 8 και 55. ΞΕΧΝΩ την καταγωγή μου, την ανατροφή μου, την ηθική μου, τον καθωσπρεπισμό μου και την ευγένειά μου και αρχίζω το στόλισμα που μόνο Ρέντη θύμιζε. Παρακαλώ πολύ αν βρέθηκε κανείς εκεί, αν με άκουσε κανείς να το ξεχάσει!! ΤΩΡΑ!!



Δε λέω, πολύ μου αρέσω έτσι όπως με έχουν αναθρέψει οι γονείς μου μέσα στην ευγένεια, αλλά όταν βλέπω τέτοιο χάλι τα παίρνω. Η εκμετάλλευση, η αδιαφορία, ο μη σεβασμός στο χρόνο του άλλου, και οι γυναίκες οι τεμπέλες του Δημοσίου που έχουν τυλίξει αποβραδίς με μπικουτί το απαίσιο κοντό μαλλί τους και το έχουν κάνει λαχανοκηπέ, με κάνουν να βγάζω αφρούς και βρίζω χειρότερα και απ εκείνον τον έρμο μανάβη , κατά τα άλλα συμπαθέστατο, της λαϊκής αγοράς.



Το κατ ευχαριστήθηκα διότι της κόπηκε η ψευτομαγκιά, και πήγε κατευθείαν στη θέση της απ όπου και εκεί μου υπέγραψε. Όοοοχι την κατέβασα στη θέση της, εννοείται. Δε δέχθηκα να μου υπογράψει πίνοντας καφέ. Άι σιχτίρ πια.




Επιστροφή στη βάση μου 9 και μισή.


Θέλω να πω και προκαλώ και δε με νοιάζει . Είμαι παιδί του ιδιωτικού τομέα. Με τη δουλειά που έχω πατήσει τόσα χρόνια είμαι σε θέση να κρατώ όλο το Δήμο μόνη μου!!! Να κάνω ταυτόχρονα και να διεκπεραιώνω δέκα πόστα. Και να λέω και ευχαριστώ. Αυτό που τα πάτε??



Αυτά καλοί μου!


Και απευθύνομαι τώρα στο αγαπημένο φίλο Γιάννη - Asteroid , που σίγουρα θα με μαλώσει που ασχολούμαι και θα με στείλει σε καμιά παραλία να ησυχάσω.


"Jhon, αν είσαι ακόμη Μύκονο στρώσε μου μια πετσετούλα στον Άγιο Σώστη. Μόνο εκεί θα ηρεμήσω. ". Απαίτηση δεν έχω για d΄anjou, μια χαρά το κρασάκι της κ. Κικής με μαυρομάτικα:))))"






Φιλί, καλό ΣΚ να έχουμε με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για το καθένα μας.




20 σχόλια:

Tali είπε...

apapapapa


αυτο το ποστ θα μπορουσε να ειναι δικο μου σε κατασταση φρικουλιασης..

αλλα δεν ειναι ...
παντως

οταν δεν ειμαι σε αυτη την κατασταση και ειμαι στα φυσιολογικα μου
συχνα
νομιζω οτι πεφτουμε ολοι σε μια λουμπα που μας εχουν μαθει
να τα βαζουμε με τους δημοσιους υπαλληλους αλλα ειναι λαθος ...
καποιοι ανθρωποι ειναι ιδιοι παντου σε οποια θεση κι αν ειναι
-ειναι θεμα χαρακτηρα!

δεν μπορω τωρα να το αναλυσω εδω
αλλα πιστευω πως ειναι στον ανθρωπο...

εγω δηλ σαν ανθρωπος στη δουλεια μου θα σκιζομουν να εξυπηρετησω
και γενικα λατρευω να ειμαι και ειμαι απο τη φυση μου εξυπηρετικη ευγενικη και επικοινωνιακη κι αυτο γιατι
πιστευω οτι το χαμογελο μιας γυναικας που βιαζεται και πρεπει να εξυπηρετηθει -και η ευχη της ακομα- ενδομυχα φευγοντας, ειναι οτι πιο θετικο εχω αναγκη για τα κακα τσακρα της μερα που μολις αρχιζει,
επισης ευχαριστω παντα οσους με εξυπηρετουν με χαμογελο και καλη διαθεση ..και ναι τοτε μπορω να κανω απιστευτη υπομονη

εκει που δεν εχω κρατει
ειναι στην αγενεια και στη δηθενια..
αλλα ευτυχως παντα και λογω της προηγουμενης δουλειας μου δεν ειχα προβληματα στις υπηρεσιες


απο κει και περα

δεν φταιει το δημοσιο
φταιει η φυλη μας η ιδια ...
η νοοτροπια μας και ενας μαιμουδισμος που δειχνει ελλειψη συνειδησης...και υπευθυνοτητας απο πολλους τυχαιους που στερουνται τα στοιχειωδη

αρα..

καλα εκανες και τα κανες γυαλια καρφια
κι εγω αυτο θα εκανα

ΤΣΟΥΓΔΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Tali είπε...

ΕΠΙΣΗς

ΕΤΣΙ Ως ΕΝΔΕΙΞΗ συμπαραστασης
δεν θα σε καρφωσω στις Ουρσουλινες...

ωωωω μητερα Γεσθημανη θα ντρεποταν πολυ για αυτη σου την παρεκτροπη!!

σματςςςςςςςςςςςςςςς

katrine είπε...

Μωρέ έγινε της... μη πως ποίας τώρα!! Ας συγκρατηθώ.

Που λές Τάλι μου, άκου. Στο χώρο της δουλειάς μου υπάρχουν άτομα που εργάζοννται και στο Δημόσιο. Σε πληροφορώ πως η συμπεριφορά τους διαμορφώνεται. Το επιβάλλει ο χώρος. Θέλουν δε θέλουν παράγουν έργο και είναι πραγματικά σωστοί. Έχω μιλήσει κατά καιρούς με τέτοια άτομα όπου παραδέχονται πως δεν τους ενδιαφέρει εκεί. Μα αφού κανείς δεν τρέχει,γιατί ν αγωνισθούν οι ίδιοι. Το κλίμα επηρεάζει πάντως.

Ok, έχει σημασία και ο χαρακτήρας.

Σκέψου πως τη φωτοτυπία που χρειαζόταν με είχαν και περίμενα 10λεπτά, δεν υπήρχε κανείς να τη βγάλει. Πήγα λοιπόν,πάνω απ το φωτοτυπικό και την έβγαλα μόνη μου. Σε πληροφορώ πως τ άκουσα κιόλας. "Θα το χαλάσετε μου είπαν!!" Απ το λαιμό θα την έπιανα!! Ναι ναι, το χουμε ,τη φυλή μου μέσα!!


Ω ναι!! Συγνώμη μαμά, ξέφυγα!!
(θα με συγχωρέσει??)

Σματς και σμουτς γλυκό

η Τσούγδω, η Μαγδάλω!!!

Roadartist είπε...

Xώστα να ηρεμήσεις...

Υπομονή και η άδεια είναι κοντά .. έτσι;;;

Φιλιά πολλά :)

Vrakas Kostas είπε...

Μαλιστα katrine μου..
Μπαχαλο το δημοσιο λοιπον!
Ενω ο ιδιωτικος τομεας ειναι..παραδεισος!
Μπορει και κολαση ισως.
Δεν ξερουμε τελικα διοτι,
που πηγαν εκεινα τα κακομοιρα ατομα που καηκαν προσφατα μεσα σε μια τραπεζα που δεν ειχε συστημα πυροσβεσης/πυρασφαλειας!
Του ιδιωτικου τομεα ηταν νομιζω.
Κι εσυ ξερεις καλυτερα..
Οσο τωρα για την νοοτροπια..του δημοσιου,
ειναι σε ολους γνωστη.
Αλλαζει μονο,αν την βλεπεις εκ..των εσω,
η; αν εισαι ..εξυπηρετουμενος κατα λαθος.
Και λαθος ειναι να ..βριζουμε..μονον οταν κατι παει στραβα σε μας.
Καθε μερα,εκατονταδες κοσμος ταλεπωρειται.
Τελος παντων..
Αρκει που ..εβρισες για καλο;)
Αλλα αμα συνεχεσεις ετσι,μαλλον πρεπει να πας για εξομολογηση!
Μιας και δηλωσες προσφατα πως ..δεν βριζεις;)
Και με την ευκαιρια,σχολιαζω εδω εν συντομια και για την προηγουμενη αναρτηση.
( ως γνωστον,κι εγω δεν εχω χρονο)
Εφερα ενα σημειωματακι...
Ξεχασες να ευχαριστησεις τους ..κομπαρσους..τον βοηθο εικονοληπτη..τον βοηθο του ηχοληπτη..
την καφετζου..την χαρτοριχτρα..
τον κουρεα..το παιδι για ολες τις δουλιες,και τους.. Αγιους παντες.
Αυτα.
Τωρα,αν ξεχασα κι εγω κατι σημαντικο,
ας παω στην κολαση.
Η; ..στο δημοσιο;)
Καλο ΠΣΚ katrine!

Υγ..Παρτο χιουμοριστικα

katrine είπε...

Roadartist είναι, είναι η άδεια κοντά και μόνο ηρεμία θέλω και ανέμελο παιχνίδι.

Τα παράχωσα ,αλλά είμαι σίγουρη πως και οι ίδιοι έτσι λένε για τις υπηρεσίες που εργάζονται, κρυφά, ναι??

Φιλιά και καλό καλοκαιράκι:))

δεσποιναριον είπε...

Οι φωνες σου ακουστηκαν μεχρι εδω!

"οι γυναίκες οι τεμπέλες του Δημοσίου που έχουν τυλίξει αποβραδίς με μπικουτί το απαίσιο κοντό μαλλί τους και το έχουν κάνει λαχανοκηπέ,"

..εχετε μια δυναμη στην περιγραφη σας μπεϊμπυ!

katrine είπε...

Κωστή κοίτα παντού υπάρχουν ίσως ναι και στον ιδιωτικό τομέα. Όμως ο κανόνας λέει πως αν μη τη άλλω ο σεβασμός και η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι στην προτεραιότητα του υπαλλήλου που δεν στηρίζεται στο Δημόσιο αλλά στο έργο που παράγει. Εκεί στραβό είναι το κλίμα δε θ αλλάξει ποτέ. Ευτυχώς που δεν έχω συναλλαγές και το ζω μια δυο φορές το χρόνο. Ευτυχώς!!

Δε θέλω να θίξω το θέμα των ανθρώπων που χάθηκαν . Είναι ένα θέμα που το γνωρίζω καλά και δεν υπάρχει λόγος να σε πείσω. Σέβομαι τη μνήμη τους. Αυτό μόνο.

Κάτσε να δω αν ξέχασαμε κανένα!!

Χμμμμμμμμ!!

Το κόπανο το γείτονα δεν τον ευχαρίστησα που με ξύπνησε προχθές. Από μέσα μου τον σκυλόβρισα!! Ουπς. Μήπως βρίζω συχνά και δεν το έχω καταλάβει???? Λες????
Μεταλάχθηκα??? Έλα!!!

Χε χε!!

Καλό ΣΚ καλά μπανάκια Κωστή στη καυτή Ευρώπη:)))

katrine είπε...

Αχαχαχα!!Δεσποινάκι το εντόπισες!!!

Μ αρέσεις μ αρέσεις πολύ!!

Έπεσες διάνα, λέμε!!

Μήπως σε ξύπνησαν οι φωνές μου?? Νο??

Φιλάάάάάάάάάάάάκι;)))

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Μαλιστα!Μας υποχρεωσατε κυρια Κατριν εμας τις γυναικες του δημοσιου.Αλλα τι να σου κανω που εχεις δικιο.Και εγω στο δημοσιο δουλευω και δεν εχω καμμια σχεση με ολους αυτους τους τους ρεμπεσκεδες που εξαντλουν τη χωριατια τους και το κομπλεξ τους με μια ψευτοεξουσια πανω στον πολιτη που θελει απλα να τελειωσει τη δουλεια του και να παει στο καλο.Εγω που κανω μια δουλεια με τρομερη ευθυνη και αγχος που σκοτωνει,ειμαι παντα σε θεση να βοηθησω και να εξυπηρετησω γιατι δεν μπορω να παιζω με ανθρωπινες ζωες.Το βουλωνω και δουλευω λοιπον.Και μου αρεσουν οι ευγενικοι και προσχαροι ανθρωποι γιατι ενας τετοιος ειμαι κι εγω.Αλλα αν βρεθω στη θεση σου Κατερινα μου ξεχναω και την ανατροφη και ολα.Καλο σ/κ καλη μου.Εγω βεβαια δουλευω ολες τις μερες και με πολυ υπομονη.Φιλακια.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Μη σε νοιάζει τίποτε - ο Άγιος Σώστης ρεζερβέ όλος για σένα!
Κι έτσι σε θέλω: ΚΑΙ του λιμανιού ΚΑΙ του σαλονιού!
Φιλιά και υπομονή: ο Αύγουστος πλησιάζει...
;-)

Ρούλα είπε...

Κατερίνα μου δες τώρα τη σημερινή μου μέρα που είναι η άλλη όψη του νομίσματος και το αναφέρω απλά για την ιστορία του πράγματος.
Έβγαλα δουλειά με ένα βοηθό για εννιά άτομα,τόσα προβλέπει ο οργανισμός,και μέσα σε όλα αυτά πρόσθεσε τη μονάδα εντατικής θεραπείας που θέλει ιδιαίτερη προσοχή,βάλε τις παρεμβάσεις για σοβαρές παραλείψεις στη νοσηλευτική φροντίδα,βάλε τις οδηγίες στους συνοδούς που είχαν εξιτήριο,βάλε την εξουθένωση των τελευταίων ημερών,βάλε που έμεινα πέρα από το ωράριο χωρίς να χρεωθεί ως υπερωρία ΑΛΛΑ δεν παραπονιέμαι,πες το επαγγελματική διαστροφή,είμαι ευγνώμων προς το παρόν που τουλάχιστον εγώ είμαι υγιής και ανταποκρίνομαι.Το γλυκό ήρθε κι έδεσε όταν φεύγοντας ένα αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα παρέκαμψε τη διαχωριστική νησίδα και ερχόταν βολίδα επάνω μου.Αντέδρασα ευτυχώς καλά αλλά για φαντάσου μετά από τέτοια κόπωση αν τα αντανακλαστικά μου δεν λειτουργούσαν καλά.Ω!ναι παρέλειψα να πω ότι είμαι δημόσιος υπάλληλος και που ίσως ο μισθός μου να είναι κατώτερος από το μισθό της κυρίας με το λαχανοκηπέ μαλλί.
Οι κυρίες αυτές δεν καταλαβαίνουν από φωνές,τις έχουν συνηθίσει,εξάλλου δεν θα ήσουν η μοναδική περίπτωση που έβαλες τις φωνές που σε αυτή την περίπτωση λειτουργούν και ως εκτόνωση του θυμού μας.Σε τέτοιες περιπτώσεις ντρέπομαι για λογαριασμό τους,δεν βάζω τις φωνές αλλά κατανοώ πλήρως την αγανάκτησή σου.
Kαλό σαββατοκύριακο και καλά να περάσει το καμάρι σου στην κατασκήνωση!
φιλάκια

katrine είπε...

Πόσο σε εκτιμώ, μα πόσο Γιάννα μου!!
Για όλα όσα λες και γιατί έχεις μια γλύκα στο πρόσωπο. Δεν έχεις κοντό λαχανοκηπέ μαλλί, και δεν φοράς μπικουτί. Ξέρω και έχω καταλάβει πόσο αγαπάς τη δουλειά σου. Η ευγένεια και η ευσυνειδησία σε χαρακτηρίζουν, φωνάζουν.

Είμαι σίγουρη πως αν ήσουν στη θέση μου το ίδιο θα αγανακτούσες.Και να ξέρεις ξεκίνησα με όλη την ευγένεια που με χαρακτηρίζει. Δε τα βάζω όλα σ ένα καλάθι σίγουρα υπάρχουν πόστα με ευθύνη και υπεύθυνα άτομα. Αλλά χθες, τα πήρα.

Υπομονή γλυκό μου μέχρι να έρθουν οι ανάσες δροσιάς.

Σε φιλώ καλό ΣΚ

katrine είπε...

Γιάννη,

αγαπημένο μέρος ο Αγιος Σώστης. Η θέα του και οι υπέροχες βουκαμβίλιες...

και όλη η παραλία ,δική μου?? Δική μου!

Asteroid μου , με όλη τη μπλογκογειτονιά καλεσμένη εκει ,χμ χμ
θα σκεφτώ.Θα σου πω.

Να περνάς όμορφα εκεί, ναι??
Φιλιά απ το σαλόνι απ το σαλόνι χο χο;))

katrine είπε...

Ρούλα αγαπημένη συμμαθήτριούλα μου, ΜΟΝΟ αν αγαπάς αυτή τη δουλειά την επιλέγεις. Η αγάπη για τον άνθρωπο είναι δεδομένη, οπότε δεν μπορεί παρά να τρέχεις και να κοπιάζεις, λέγοντας μόνο ευχαριστώ. Ευχαριστώ για ότι πολύτιμο σου δωρίζει η ζωή.
Και πόσο το καταλαβαίνω αυτό. Πόσο να ξέρεις.
Όσο γι αυτές τις κυρίες, έχεις δίκιο έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους αντιδράσεις. Δε θα αλλάξουν ποτέ.

Να προσέχεις κορίτσι μου, να προσέχεις και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο.
Φιλί φιλάκι

orfia είπε...

..ειδες τι τραβαω φιλεναδα καθημερινα , οταν σου λεω οτι μετα το τελος του ωραριου μου δεν εχω κουραγιο να μιλησω σε κανενα???Ολη μερα στις δημοσιες..."υπηρεσιες".... των κυρίων και κυριών αυτων...να παρακαλω για το ευνοητο και να θελω να κανω εμετο...(σορρυ).,
Βιβλίο γραφω..λεμε..και θα γινει και μπεστ σελερ...!! και να φανταστεις οτι ηταν μια μερα..μονο.!!

Φιλακια πολλα..!!

katrine είπε...

Εσύ ιδιαίτερα μωρό μου, ξέρω και καταλαβαίνω σε καθημερινή βάση τι περνάς!!

Με υπομονή και χαμόγελο , Λενάκι μου γιατί αν βάζεις τις φωνές καθημερινά όπως εγώ μπαααα δε θα τη βγάλεις.

Κοίτα επειδή κόβει το μάτι σου, είμαι σίγουρη πως εκεί μέσα αποφεύγεις τις κακοτοπιές, εντοπίζοντας το ικανό πρόσωπο,ε?? Το χεις.

Φιλιά Κυριακάτικα:)

koulpa είπε...

χμ.. ατέλειωτη ανυποληψία με ποτίζει σε κάθε επαφή με το δημόσιο.. από τη μια η κοινωνική μηχανική που θέλει με την υπόταξη σε προβατήσιες ουρες να καθυποτάσει κάθε διαφορετικότητα.. από την άλλη.. το κακό deal που ο καθένας έχει κάνει στη ζωή του.. ανέχεται μια δουλειά που διάλεξε γιατί έπρεπε να καλλήψει ανάγκες.. που στην ουσία δεν είναι δικές του.. και η ικανοποίησή τους.. δε προσθέτει καμία ικανοποιηση.. :):)
πωπω το μπέρδεψα ε; :):)
καλησπερούδιαααα και περαστικά :):)

katrine είπε...

Ααααα δεν το χα σκεφθεί αυτό!!

Άσε που τόσα πτυχία που έχουν κουράστηκαν τα πουλάκια μου να γράφουν. Σωστά!!

Φιλάκια Mel ένια!!

katrine είπε...

Κούλπα μου γύρισες???

Πώς πήγε η ιστιοπλοία?? Όργωσες τις θάλασσες φαντάζομαι!!

Αυτές οι θέσεις γραφείου στο Δημόσιο δεν είναι σίγουρα από επιλογή αλλά κατ ανάγκη. Οπότε τι παραγωγικότητα να υπάρχει και τι ζήλος. Στόχος μήπως?? Εξέλιξη??
Άστα να πάνε!!

Σε προβατίσιες ουρές στάθηκαν για να τρυπώσουν. Σωστός!!

Καλή μέρα καλοκαιριού.