Σκέψη μου

Η υπομονή που έχω σ αυτή τη ζωή ή θα με ανταμείψει ή θα με καταστρέψει!!!

16 Μαΐ 2010

"Swan", beauty lounge

"'Ανθρωπε αγάπα" έγραφα στα προηγούμενα και συνεχίζω λέγοντας 'Άνθρωπε ,να σε αγαπάς"



10 πρωί Σαββάτου και παρκάροντας, ήδη αισθανόμουν όμορφα απ το χρόνο που αφιέρωνα σε μένα. Ανεβαίνοντας στο καινούργιο κτίριο της Λ. Πεντέλης στο δεύτερο όροφο με την είσοδο στο Swan ,βρισκόσουν σ ένα κόσμο ονείρου και ομορφιάς.

'Ένα περιβάλλον πολυτέλειας και απλότητας μαζί. Η ξενάγηση στο χώρο αρχικά ,και πριν ακόμη σε πάρει στα χέρια της η Tami (μη με ρωτήσετε αν έλεγαν έτσι το κορίτσι με τα μαγικά χέρια,έτσι μου άρεσε να τη φωνάζω)σε χαλάρωνε. Ο σωστός φωτισμός, η μουσική, οι ευωδιές απ τα αιθέρια έλαια, με μαγικό τρόπο σε ηρεμούσαν. Τα κεριά με τα χρώματα του χώρου πρόσφεραν υψηλή αισθητική και ηρεμία. Η Tami με απίστευτα διακριτικό, σχεδόν αθόρυβο τρόπο ,ήταν κοντά με τα μαγικά της χέρια να διώξει την ένταση, να χαλαρώσει τους "γραπωμένους" απ το άγχος ραχιαίους, να ηρεμήσει το νου και να λύσει όλο το κορμί, ως τις άκρες των δακτύλων. Ζεστά αιθέρια έλαια. Από την λεβάντα, λεμόνι, κέδρο, γεράνι και γιασεμί, το άρωμα που γλυκά ερέθισε την όσφρηση, ήταν το γεράνι. Η εσωτερική φωνή ένα είπε:
"Αφέσου".



Εναρμονισμένες πλήρως οι κινήσεις της Tami, με το κύμα, τη φωνή των γλάρων και τον ήχο που διάχυτος με το φλάουτο, προκαλούσαν ευεξία και απελευθέρωση. Τα αισθανόταν κανείς στο κέντρο της σκέψης. Νόμιζες πως άνοιγε η ψυχή σου και κάτι θα σου έλεγε . Σε σένα, στον εαυτό σου ,να το ακούσεις, να το αφουγκραστείς. Πρέπει να ακούς σε στιγμές τέτοιες ,απόλυτης χαλάρωσης τον εαυτό σου. Τα μηνύματα που σου δίνει η φωνή της ψυχής , να τα παίρνεις σοβαρά. Οποιαδήποτε στιγμή. Κι όταν είσαι πλήρως συγκεντρωμένος χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου ,η φωνή είναι πιο δυνατή. Κι εκεί που τα αιθέρια έλαια με τις μαγικές τους ιδιότητες ταξιδεύουν τις αισθήσεις σου, η ψυχή σου ουρλιάζει. Χμ, οξύμωρο σχήμα.

Στη τελική του, ευεργετικό.

Ξεκινώντας έγραψα "Άνθρωπε να σε αγαπάς".

Μόνο όταν αγαπώ τον εαυτό μου, και τον φροντίζω με όλους τους τρόπους, μπορώ να τον σεβαστώ.
Αν τον αγαπώ, του δίνω και του αφιερώνω μικρά πράγματα, θα με στηρίξει.
Αγαπώντας τον, θα τον αγαπούν και οι άλλοι.
Αγαπώντας τον, θα γίνεται ο καλύτερος δάσκαλος μέρα με τη μέρα για μένα τον ίδιο, αλλά και για τους γύρω μου. Τους φίλους , τα παιδιά μου, τους ανθρώπους που είναι κοντά μου.

Κλείνοντας , χαραγμένα σχεδόν, έχω στο νου τα λόγια του αγαπημένου δάσκαλου Παναθήναιου, αγαπώντας με πάντα:

'Αν εκεί που είσαι σήμερα, αυτό δεν εκτιμάται,
τότε είσαι σε λάθος μέρος.
Καιρός να αλλάξεις μέρος ,όχι τον εαυτό σου".

....και συμπληρώνω,τον εαυτό σου να αγαπάς!
Σ ευχαριστώ δάσκαλε.

Σας φιλώ γλυκά εύχομαι καλή εβδομάδα και το τριήμερο που έρχεται στο "blue island" όποιος βρεθεί, να περάσει όμορφα:)




7 Μαΐ 2010

ΑΝΘΡΩΠΕ ΑΓΑΠΑ

Γυρίζω πίσω την εποχή που ήμουν παιδί. Δεν ξέρω , αν θέλω ν απαλύνω κάτι ή να κλειδώσω. Σκέφτομαι τη φρίκη πάλι και το χαμό , σκέφτομαι πού ζω , τί περιμένω, σκέφτομαι τα παιδιά μου, αλλά και σκέφτομαι και αυτά τα φονικά χέρια που έφεραν τη σκοτεινιά σε τόσους ανθρώπους. Με παρακαλώ να δώσω ένα αισιόδοξο μήνυμα, κάτι λίγο πιο γκρι στο μαύρο που μας βρήκε όλους. Τίποτε.........................................................................................................................

.........................................!!Άνθρωπε αγάπα! Φωνάζω τόσο δυνατά απόψε, μέχρι να πονέσω...

1 Μαΐ 2010

Εγώ, εσύ, εμείς!!

Πολύ πεσμένοι ρυθμοί, μειωμένα χαμόγελα, επιθετικότητα ,γκρίνια - γκρίνια επικρατεί . Η αλήθεια είναι πως δίκαια έχουμε αποσυντονισθεί. Δεν περνάμε και τις καλύτερες στιγμές της ζωής μας και της ιστορίας μας , ναι!! Ο οικονομικός κλοιός στενεύει όλο και πιο πολύ,η αγωνία έχει φέρει τα πάνω κάτω. Δηλώσεις, ανακοινώσεις, αποφάσεις. Η πρώτη κρυάδα είναι στη σκέψη μας, οι επόμενες θα είναι επί της ουσίας. Δίπλα και παραδίπλα μας θα βλέπουμε πεσμένα στρατιωτάκια, ρολά κατεβασμένα, κλειστά παραθύρια αλλά και κλειστά στόματα.

Δεν θα πιάσω τώρα θέμα για ΔΝΤ, έχει βουίξει ο τόπος. Απ τις λίγες φορές που οι περισσότεροι μιλάμε την ίδια γλώσσα. Όλοι έχουμε άποψη εκτός από αυτούς που επί έτη και έτη τσέπωναν. Όλα καλά για εκείνους ποιος ασχολείται , να τους στρίψει το λαρύγγι! Τες πα.


Εμείς εδώ οι κοντινοί και μακρινοί και οι διπλανοί. Γιατί τα βάζουμε ο ένας με τον άλλο?? Έχουμε κάτι να χωρίσουμε??Βλέπω καθημερινά δίπλα μου ανθρώπους να τσακώνονται, γνωστούς και άγνωστους για το τίποτε. Στο δρόμο, στα καταστήματα, στα σπίτια, στις εργασίες, ό ένας να φάει τον άλλο. Ήρεμα βρε παιδιά. Ποιος έχει να χωρίσει τι?? Κι αν σου πήρε τη σειρά κάποιος δεν θα σκοτώσεις κιόλας!!
Απότομοι στα παιδιά μας. Απότομοι στους συνεργάτες μας. Στο γείτονά μας. Στο σύντροφό μας. Στο φίλο μας. Έχω φρίξει. Σε αυτή τη δύσκολή ώρα που ok, δεν φταίμε εμείς και ναι ξέρω μπλα μπλα μπλα, εμείς θα τη πληρώσουμε κλπ, πρέπει να δείξουμε το χειρότερο εαυτό μεταξύ μας?? έλεος!!


Τίποτε δεν θ αλλάξει τώρα. Θα πορευτούμε με όλα αυτά. Δικαιώματα εργαζόμενων χάνονται. Πετύχει δε πετύχει αυτό θα είναι. Ανά τρίμηνο θα ανακοινώνονται πιθανόν νέα μέτρα σε περίπτωση μη βελτίωσης ή αποτυχίας των ήδη ανακοινωθέντων.

Μένω όμως στα απλά πράγματα, τα ανθρώπινα, τα λίγα. Την απλή σύνεση, πειθαρχία, και βελτίωση που μπορεί να έχουμε σαν άνθρωποι σε μια μικρή ομάδα, μια μικρή κοινωνία. Ν ασκηθούμε. Να οργανωθούμε. Ν αγαπήσουμε και να μην κατασπαράξουμε το διπλανό μας.

Μα δεν υπάρχει φορά που να βγω έξω και να μη πέσω επάνω σε καυγά. Ξεκατίνιασμα τελείως. Καμιά εξαίρεση για το χώρο που βρίσκονται. Μα σε εκκλησία, μα σε νοσοκομείο, μα σε εστιατόριο , αλλά και σε γειτονικά σπίτια ,όλο και κάτι γίνεται. Ναι εκεί προοδεύσαμε. Μάθαμε τη γλώσσα της καταγωγής μας!!

Ας γνωρίσουμε το αγνό σαπούνι, ας μη κυκλοφορούμε βρομύλοι έξω, ας μη φτύνουμε στο δρόμο, ας μάθουμε να μαζεύουμε τα περιττώματα των "αγαπημένων" μας σκύλων, ας μη λέμε ψέμματα, ας φύγει η μούντζα απ τη ζωή μας, ας μη φωνάζουμε δυνατά με τη δικαιολογία του μεσογειακού ταμπεραμέντου, ας μη φταίνε μόνο οι άλλοι για όσα συμβαίνουν, τέλος πάντων!!



Εντάξει δεν θα γίνουμε άγιοι αλλά το κτήνος ας φύγει αυτές τις δύσκολες ώρες!!

Ας γκρίνιαξα.Το φιλί φιλί!!