Σκέψη μου

Η υπομονή που έχω σ αυτή τη ζωή ή θα με ανταμείψει ή θα με καταστρέψει!!!

22 Ιουν 2010

Φλερτάρεις???Πρόσεχε!

Λέω, πως η περίοδος εξετάσεων αυτή τη χρονιά με ταλαιπώρησε. Μία οι επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις, μία η δυσκολία επικοινωνίας με τον αγαπημένο έφηβο μικρό μου, με πίεσαν όλα τόσο ,αλλά σήμερα νοιώθω ευτυχής. Όχι πως δεν θα υπάρξουν στο παρακάτω διάφορα αλλά έτσι ,το λέω για να ρίχνω πίσω τα δύσκολα. Προς το παρόν τελειώσαμε, και δε μαζευόμαστε.

Μα μου έλειψε το σπιτάκι αυτό.


Μα είχα τόσα να γράψω για το ταξίδι στο μπλε νησάκι. Για την θετική αύρα της Μυκόνου. Που να προλάβω??? Τώρα μετά από τόσες ημέρες από που να το πιάσω?? Εξ άλλου είμαι της άποψης πως όσο πιο φρέσκα είναι τα δοκουμένδα τόσο πιο ζωντανά μεταφέρονται. Οπότε την πέρασα που την πέρασα τη περίοδο after της Μυκόνου,την αφήνω ακόμη παραπίσω. Το καλοκαίρι είναι μεγάλο εξ άλλου και σε δουλειά θα βρισκόμαστε.

Έχω πλάκα όμως διότι το τι αποθηκεύτηκε στο κεφάλι μου όλο αυτό το διάστημα δε λέγεται. Δεν υπήρχε κάτι που είδα , είπα, έζησα και δεν σκέφτηκα να το γράψω. Νοερά το μοιραζόμουν. Απιστεύτου??? Που λέει το orfiάκι??


Με την παρατήρηση πάντα γύρω μου, έχω να κάνω με το φλερτ.
Φλερτ!!
Δηλαδή έκφραση ερωτικού ενδιαφέροντος. Στιγμιαίου, λέμε!! Προκαλεί ευεξία, κινητοποιεί όλες τις αισθήσεις, διαστέλλει τις κόρες. Ναι. Αρκεί να έχει ομορφιά.




Φλερτ με σωστή δόση βλέμματος, αγγίγματος, οικειότητας. Φλερτ ,που αν ξεπεράσει τα όρια γίνεται ενοχλητικό και βλακώδες. Μια ψυχή λέει πως απορρίπτουμε όποιον δεν μας αρέσει. Σε αντίθεση ,αν κάποιον κάνεις κέφι με όποιο τρόπο και να σε φλερτάρει τον αποδέχεσαι. Λάθος μέγα λάθος. Μα τι να πω τώρα??? Ρε φίλε-η μου εσύ που το οπτικό σου πεδίο χρωματίζεται με μια παρουσία και σε πιάνει ταχυκαρδία με το στόχο, θέλει πολύ για να καταλάβεις τη θετική ή την αρνητική ανταπόκριση??? Δε νομίζω. Τότε γιατί επιμένεις?? Αν δε το πιάνεις στον αέρα σημαίνει πως δεν αξίζεις. Είσαι βραδύκαυστος και πρέπει να φας απόρριψη και να σπάσεις τα νεύρα,αλλά και τα μούτρα σου για να το καταλάβεις. Το φλερτ έχει ερωτικά το νόημά του, αλλά στηρίζεται σε μια λεπτή αίσθηση ισορροπίας, που αν χαλάσει γίνεται αντιαισθητικό


Διαπιστώνω πως δεν υπάρχει δυστυχώς αίσθηση λεπτότητας ,ευγένειας και χιούμορ,γιατί όχι. Η ισοπέδωση των σχέσεων χάλασε τη μαγεία.
...και ενώ σήμερα υπάρχουν σε αφθονία άνθρωποι διαθέσιμοι, που κυκλοφορούν γύρω γύρω καταλήγουν να είναι μόνοι . Άξεστους να τους πω, σεξουαλικά πεινασμένους να τους πω, σημασία έχει πως ορμάνε τόσο άγαρμπα και πιστεύουν πως μόλις τους είδες, αντίκρισες τον "ιδανικό" και έπεσες ξερή!! Πως πρέπει να πεις και ευχαριστώ που έριξαν το βλέμμα επάνω σου!!


Στη διαδικασία του φλερτ, της θετικής ανταπόκρισης πάντα, υπάρχει η σκέψη της κατάκτησης για το παρακάτω. Φαντασιώνεσαι, ελπίζεις, και αφού συναντήσεις τα ζευγάρια μάτια που κουμπώνουν επάνω σου, περπατάς και νομίζεις πως τα βλέπεις παντού. Και αυτό δε χρειάζεται πίεση, δε χρειάζεται καν προσπάθεια. Κυλάει μόνο του. Απλά πράγματα που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και πάνω απ όλα τους κάνουν να αισθάνονται όμορφα. Ακόμη και ν απορριφθεί ένα τέτοιο κάλεσμα κι αυτό έχει τη χαριτομενιά του. Και δε σημαίνει τίποτε. Απλά δε έχουν όλοι οι άνθρωποι χημεία στο να σμίγουν μεταξύ τους. Αλλά όχι, το "στενός κορσές" δεν αντέχεται.


- Κοίταξε διακριτικά, όχι επίμονα και ΜΟΝΟ στα μάτια. Όπου αλλού ξεφύγει η ματιά σου, έχασες.


-Να είσαι απλός και ανεπιτήδευτος


-Μη μιλάς πολύ, δε χρειάζεται σε αυτή τη φάση. "Επίδειξη γνώσεων" is boring!!


-Αν έχεις άγχος και αμηχανία μια χαρά είναι. Όχι να κεκεδίζεις!


-Υπομονή, πολύ υπομονή.


-Ν ακούς, ν ακούς , ν ακούς!!


-Να θυμάσαι πως σημασία στη φάση αυτή δεν έχει τι λες, αλλά πως το λες.


-Πρόσεχε το ντύσιμό σου, και το χτένισμά σου. Κοντομάνικα πουκάμισα, πέδιλα και καπετούλες απαγορεύονται ή καλύτερα άστο, φύγε.

-Άντε βρε, και καλή επιτυχία!!