Σκέψη μου

Η υπομονή που έχω σ αυτή τη ζωή ή θα με ανταμείψει ή θα με καταστρέψει!!!

2 Μαΐ 2009

Οδηγωντας.........

Η πρώτη γραφή (ανάρτηση) είναι αφιερωμένη στο Despinarion.
Ένα σπουδαίο κορίτσι, μια εκλπηκτική γυναίκα, μια γλυκιά με λογική, μητέρα,ταλαντούχα,εφευρετική,σπουδαία μαγείρισσα, ακούραστη, και κούκλα (αυτό που το πάτε??).Ποτέ δε θα συγκριθώ μαζί της σα blogger, ούτε θα τη φθάσω ποτέ. Απλά σας το δηλώνω οτι είναι πρότυπο για μένα.
Τα τελευταία χρόνια, περι τα 10, αυθόρμητα ξεκίνησα να καταγράφω τις σκέψεις, τις πραξεις, τα γεγονότα που συναντούσα,χαρές, απουσίες, τα πάντα γύρω από μένα και τη ζωή μου.Κάτι σαν ημερολόγιο.Μέσα απ τη γραφή , και διαβάζοντας πάλι και πάλι,κατά καιρούς, τα γραφόμενα, τις σκέψεις,αντιδράσεις, συγκρούσεις, αποτελέσματα, νίκες και ήττες, που ήρθαν........με γνώρισα.Χμ.. ναι με γνώρισα!!!Και μαζί με μένα γνώρισα και τους γύρω μου,και ας τους ήξερα χρόνια. Νόμιζα οτι τους ήξερα.Μπορεί να ζεις χρόνια με αγαπημένα πρόσωπα,αλλά να μη καταφέρεις ποτέ να τους μάθεις.Για τον απλούστατο λόγο , δεν θέλεις!!!Το ότι γράφω εδώ δεν σημαίνει βέβαια οτι θα σταματήσω τις προσωπικές γραφές,έχω ακόμη να μάθω ουκ ολίγα!!
Λοιπόν σήμερα κατεβαίνοντας τη Λ.Μεσογείων και πηγαίνοντας προς κέντρο,ήρεμη εγώ με τη μουσικούλα μου,την οροφή του αυτοκινήτου ανοιχτή, ηλιος και αεράκι είχαν τη τιμητική τους,σταματώντας σ ένα φανάρι,αφηρημένα κοιτάζω δίπλα μου.Άθελά μου ακούω ένα ζευγάρι να καυγαδίζει.Δε κατάλαβα το λόγο εννοείται,αλλά έφριξα απο τη συμπεριφορά του άντρα και τον τρόπο που απευθυνόταν στη γυναίκα αυτή. "Βούλωστο" έλεγε και εφτυνε κι όλας εξω από το παράθυρο!!! Μια φοβισμένη ύπαρξη δίπλα του,ίσα που πρόλαβα να τη δω, διότι ξεκινήσα.Σκεφτόμουν πόσες αδύναμες γυναίκες έχουν δίπλα τους θηρία,που λεκτικά ενισχύουν τον ανδρισμό τους.Εν τω μεταξύ του ρίχνω και το πιο φθονερό, και περιφρονητικό βλέμμα μου,(αι σιχτιρ φίλε μου).Συγνώμη αλλά έφριξα!!!!
Η ημέρα ευτυχώς εξελίχθηκε σούπερ με καταπληκτικό γεύμα,όπου προβλέπεται μελλοντική ανάρτηση, και χαρές-νίκες (όπως συνηθίζω να τις λέω)
Σας φιλώ

27 σχόλια:

Αφροδίτη είπε...

Megeia kaloriziko Katrine.To "nikes-httes" poy les mou arese poly. Enas agwnas ka8imerinos me apisteuta skor!!!!Oso gia to sumban sto dromo,mono to vlemma sou fantazomai kai skaw sta gelia.8a tou meinei axehasto!!Filia

katrine είπε...

Αφροδιτούλα μου σ ευχαριστώ.Το χαρές-νίκες και το λύπες-ήττες,το λέω συχνά στον εαυτό μου,αλλά η αισιοδοξία μου με κάνει να λέω πάμε παρακάτω.Η υπομονή μου τις περισσότερες φορές με έχει δικαιώσει.Φιλιά και σε σένα καλό ταξιδάκι εκεί που πας

katrine είπε...

Georgia σου άρεσε η φώτο ε?? Που να δεις και το φωτογράφο!!Σ ευχαριστώ πάντως πολύ!!!Φιλιά

δεσποιναριον είπε...

Καρδουλα μου, τωρα το πηρα χαμπαρι το μπλογκ! Καλοριζικο και σ' ευχαριστω τοοοσο πολυ για την αφιερωση στην εισαγωγη! Θα ξαναρθω το βραδυ με την ησυχια μου. Πολλα φιλακια για το καινουργιο σου ξεκινημα!

katrine είπε...

Μα Δεσποινιώ μου το σουρπιζ δε στο ειπα για το μαλλί,για το blog στο είπα καλή μου.Θέλω μουσική επειγώντος!!!Που θα μου πάει θα το τακτοποιήσω.Φιλιάάάάάάάάα

Artanis είπε...

Καλημέρα και καλορίζικο κι απο μένα, Κατερίνα...Μόλις πέρασα απο το Δεσποινάριο...

So_Far είπε...

Κακώς που το καθυστερούσατε τόσο καιρό. Σας καλοσωρίζω κι εγώ με τη σειρά μου και .... καλοτάξιδο

Φωτεινή S είπε...

Καλώς όρισες, Κatrine
στη μπλογκόσφαιρα.
Θα κρατήσω το Katrine αντί για το Κατερίνα για να σε ξεχωρίζω από άλλες Κατερίνες. Μού ρχεται και λίγο στο γαλλικό (Κατρίν Ντενέβ ένα πράγμα) και μ'αρέσει.
Μην αγχώνεσαι! Όλα θα τα μάθεις, φτάνει να ρωτάς. Εδώ έιμαι σε όρι χρειαστείς αν ξέρω να σου πω.
Καλές αναρτήσεις, κουκλίτσα! (dollitsa)

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα Κατρίν!
Μετά από τα τόσα καλά λόγια που είπε η Δέσποινα, σε συμπάθησα εξ....αντανακλάσεως!
Καλώς ήλθες λοιπόν στα μπλόγκς, και σου εύχομαι καλές διαδικτυακές διαδρομές.
Και πάλι καλημέρα.

Giorgos Varvakis είπε...

Καλημέρα και καλορίζικο το dollitsas Blog!!
Κάτι λένε για τον δάσκαλο που θα καθήσεις δίπλα του... Στην καλύτερη δασκάλα κάθησες δίπλα Katrine και νομίζω το ξέρεις :)
Καλά "ταξίδια"!

orfia είπε...

Καλοριζικοοοο , με γειαα, με το δεξι...και αλλα πολλα!!! Οπως καταλαβες το Δεσποινακι μας συστησε..!! Και ετσι θα "τα λεμε" καθημερινα!!!Καλη σου μερα Katrine:)

katrine είπε...

"Artanis": Καλημέρα,σ ευχαριστώ και πραγματικά δηλώνω ότι με συγκινησε η Δέσποινα με τα λόγια της.Πραγματικά της éστειλα mail δειλα δειλά,διότι άρχισα να τη θαυμάζω από τις γραφές, την ενημέρωση αλλά και το χιούμορ που διέθετε και διαθέτει.

"So far": Καλημέρα so far.Ξέρεις από καιρό ήταν στο μυαλό μου και στριφογύριζε,αλλά τα μαθήματα με τη δασκάλα μου δεν είχαν τελειώσει!!!Πήρα το πτυχίο μου και να μαι.Ευχαριστώ πολύ

"Φωτεινή" :Σ ευχαριστώ για το καλωσόρισμα Φωτεινή μου.Να σου πω το Katrine μου άρεσε.Όταν πρωτοξεκίνησα να ζωγραφίζω αυθόρμητα,υπέγραψα "katrine" . Ευηχο και στη γραφή του; τέλειο.Τι Ζωγράφος πια(σκέφτηκα) θα γίνω??Xo xo!Πάντως την Κατριν Ντενεβ δεν την είχα στο μυαλό μου,Εσύ όμως συνδίασέ το ,μου φιαχνει τη διάθεση.Το σίγουρο είναι Φωτεινή ουι θα χρειαστώ βοήθεια και κατανόηση!!Καλήμέρα

"Sofia" : H Δέσποινα είναι θησαυρός.Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερόΠέρα απ το πρότυπο που είναι για μένα, είναι αξιόλογη φίλη με διακριτικό και συμβουλευτικό πνεύμα. Την αγαπώ.Φυσικά αγαπώ και όλους τους φίλους της.Σ ευχαριτώ καλημέρα Σοφία.

"gvarvakis" : Πολύ σωστά λες για το δάσκαλο αλλά εγω θα πω και το "Πες μου με ποιον κάνεις παρέα να σου πω ποιός είσαι!!!" Σωστό??? Σ ευχαριστώ που ήρθες καλημέρα.

"Fevis" Σ ευχαριστώ για το καλοσώρισμα μέσω τηε Δέσποινας.Τα περισσότερα blogs-φίλους της φίλης μου διαβάζω.Με τα cakes μας έχεις κάψει,super.Όπως και το βιβλίο to καλοκαίρι περί Μυκόνου το τίμησα.Καλημέρα σου.

Ανώνυμος είπε...

μια και σας ανεφερε η δεσποινα περασα και γω να σας πω καλοριζικο αλλα το αλλο γραψιμο που ανεφερετε μην το παραμελησετε.. μαργαριτα

katrine είπε...

"Μαργαρίτα! Καλημέρα,εννοείται οτι δε θα σταματήσω.Είναι πρώτα ο καθρέπτης του εαυτού μου,με διαβάζω σχολαστικά.Και ξέρεις Μαργαρίτα,πάνω στον αυθορμητισμό μου έχω αδικήσει ανθρώπους,που το καταλαβαίνω ξεκάθαρα αργότερα, όταν επανέρχομαι στο διάβασμα με καθαρό μυαλό.Η αυτογνωσία και η αυτοκριτική,μπορεί να πονάει αντικρίζοντας τα λάθη σου,αλλά σου φέρνει άλλα δώρα.Σ ευχαριστώ.

Vassilis είπε...

Κατερίνα πληροφορήθηκα από το Despinarion για το νέο σου blog οπότε πέρασα να σου ευχηθώ καλές διαδρομές στη blogόσφαιρα.
Είδα από το profil σου ότι σου αρέσει ο Ennio Morricone και εντελώς συμπτωματικά εχθές ανέβασα ένα παλιό soundtrack στο blog μου, οπότε στο αφιερώνω για το καλωσόρισμα!

katrine είπε...

"Vasilis" :Σ ευχαριστώ Βασίλη για την αφιέρωση,το άκουσα στο blog σου.Είναι μοναδικός.Καλό απόγευμα

Talisker είπε...

Kαλη αρχη λοιπον !
καλα ταξιδια και μια συμβουλη


ποτε

ποτε

μα ΠΟΤΕ


μη την πεις "Αμερικανα"

-βγαζει φλυκταινες !!

χχχχχχχχχχ

Talisker είπε...

..τωρα ειδα τη φωτο του αβαταρ

αυτο σε Κλιμτ ...
-τι ειναι?

daddy's girl είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
daddy's girl είπε...

Ο/Η mariza είπε...
kalosorizo me ti seira mou!
opos katalaves exeis poli kales sistatikes!!!!
sou efxomai eftixismeno blogging kai super duper statistics!!!
filika,
marizz

katrine είπε...

* Τalisker *: Καλησπέρα.Μα η Δέσποινα ούτε είναι μα ούτε φαίνεται για Αμερικάνα.Γιατί όμως να βγάζει φλύκταινες????Παιδί μου έχει τον αέρα της Παριζιάνας,δεν το συζητώ!!!Στη φώτο σωστά G.KLIMT The kiss.Είναι αγαπημένος.Καλή βραδιά

katrine είπε...

* Mariza * :Καλημέρα Μαριζα μου Σ ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σου. Είναι μεγαλείο το Δεσποινάκι,και ξέρεις οι συστατικές που δίνει φέρουν και μια ευθύνη.Να τη φθάσω!!!!!Να είσαι καλά και καλως ήρθες κ εσύ στο κήπο μου

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου καλορίζικο και καλοτάξιδο σου εύχομαι να είναι το άνοιγμά σου στον ενδιαφέροντα κόσμο των blogs. Δεν το φανταζόμουνα με τίποτα λίγη ώρα πριν όταν μιλήσαμε στο τηλ. ότι αυτή την στιγμή θα επικοινωνούσα μαζί σου με αυτόν τον τρόπο και θα μου είχε φτιάξει τόσο η διάθεση αφού όπως κατάλαβες δεν ήμουν και στα καλύτερά μου.
Με μεγάλη περιέργεια και ενδιαφέρον μπήκα στη σελίδα σου και σε λίγα λεπτά γνώρισα όλους αυτούς που χαιρέτησαν την είσοδό σου στο blog αλλά γνώρισα και την Δέσποινα που τόσο μου μίλησες γιαυτήν στο τηλ.
Να μην σε κουράζω αν και νομίζω ότι πολύ συχνά θα τα λέμε πλεον ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ
Φιλάκια
Σ αγαπώ και το ξέρεις
ΛΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΔΗΓΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΙ ΘΑ ΛΕΩ? ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΣΛΟΓΚΑΝ
ΛΕΝΑ

katrine είπε...

*Λένα* : Λενάκι μου γλυκό,χαίρομαι αφάνταστα για την επίσκεψή σου εδώ.Σ ευχαριστώ για τις ευχές.Θα στο πω πάλι,διότι νομίζω το χω ξαναπεί.Κάθε, μα κάθε φορά που τα πρωινά "οδηγείς κ με σκέφτεσαι" είναι η στιγμή που και χρονικά και ημερολογιακά αλλά και συναισθηματικά ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. Και εσύ ΕΡΧΕΣΑΙ. Δεν μ έχεις αφήσει ΠΟΤΕ.Λενάκι μου, κατάλαβα πόσο στεναχωρημένο ήσουν χθες από τη φωνή σου.Αλλά μόνο οτι επέλεξες να με ακούσεις, χωρις να μιλάς,κ ένοιωσες καλύτερα, με συγκινεί.
Λοιπόν, η ατάκα η βραδυνη τώρα......!Άστο γιατί εχω πεθάνει στα γέλια από αυτό που σκέφτηκα!!!Σε φιλώ γλυκά και θα επανέλθω

ΛΕΝΑ είπε...

Ξέρεις κάτι? Εχεις το προσόν να μπορείς με μια σου φράση, ένα σχόλιο, μια ατάκα να με βγάζεις έξω από δύσκολες στιγμές, να μου δίνεις νότες αισιοδοξίας και να μου μεταδίδεις θετική αύρα και ενέργεια.
Αυτό σε πληροφορώ ότι είναι πολύ δυσεύρετο και το έχω απολαύσει μαζί σου ιδιαίτερα.
Οπως σήμερα το πρωι που αν με έβλεπες από μια μεριά μπροστά σε μια πραγματική μάζα δικαιολογητικών, ασφαλιστηρίων, πινακίων μπορεί και να έλεγες τώρα τι κάνει αυτή και γιατί το κάνει αλλά επίσης γιατί έχει στα χείλη της αυτό το χαμόγελο που πυκνά συχνά γίνεται βουβό γέλιο.
Εσύ ξέρεις.... Οσο σε φαντάζομαι...
Φιλάκια φιλεναδίτσα μου
να είσαι πάντα καλά για να είμαστε και εμείς που σε αγαπάμε

katrine είπε...

* ΛΕΝΑ : Λενάκι μου,σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,με συγκινησες πρωί πρωι βρε!!!Μπορεί να μη το καταλαβαίνεις αλλά και εσύ είσαι ένα πλάσμα που έχεις το τρόπο να καθησυχάσεις τη φίλη σου,ακόμη και στα πολύ δύσκολα.
Μη φύγεις ΠΟΤΕ
Μη πάψεις να μου λες αλήθειες
Η καλωσύνη που έχεις, ας είναι το μαγικό ραβδάκι που θ αγγίζει τη ζωή σου EVER!!!
Φιλιά πολύ μα πολύ καλοκαιρινά