Σκέψη μου

Η υπομονή που έχω σ αυτή τη ζωή ή θα με ανταμείψει ή θα με καταστρέψει!!!

4 Μαΐ 2009

Swine flu!!!!!

Γρίπη των χοίρων!

Είναι μία οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος των χοίρων που οφείλεται σε ιό της γρίπης τύπου Α.
Από το 1976 σ ένα κλίμα πανδημίας της γρίπης των χοίρων,είχε δημιουργηθεί πανικός και η παγκόσμια κοινότητα προκειμένου να μην εξαπλωθει ο ιός,μέχρι και μαζικούς εμβολιασμούς εξέταζε.Τίποτε δεν έγινε (ήταν φιάσκο) ,παρά μόνο αναστάτωση δημιουργήθηκε, που σε αυτό βοήθησαν όπως πάντα τα μέσα ενημέρωσης.Ανέκαθεν τα ΜΜΕ εφησύχαζαν το πολίτη,ε??
Ως πανδημία γρίπης χαρακτηρίζεται μια επιδημία με παγκόσμια εξάπλωση που προκαλείται από ένα καινούργιο ιό της γρίπης που προσβάλλει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που δεν έχει ανοσία στον ιό. Κατά τον εικοστό αιώνα,υπήρξαν 3 πανδημίες (το 1918, το 1957 και το 1968). Εμβόλιο δεν υπάρχει που να προστατεύει τους ανθρώπους απο τη γρίπη των χοίρων,αλλά υπάρχει που προστατεύει τους ίδιους τους χοίρους. Ακόμη γίνονται μελέτες για το αν το εμβόλιο της εποχικής γρίπης προστατεύει. Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων των ΗΠΑ (H.C.D.C.P.) δίνει προς ενημέρωση τα συμπτώματα,ώστε να γνωρίζουν όσοι ταξιδέψουν.
*High fever (>38 C) -Υψηλός πυρετός
*Cough -Βήχας
*Sore throat -Καταρροή - Πονόλαιμος
*Muscle aches -Μυικοί πόνοι
*Headache -Πονοκέφαλος
*Shortness of breath -Αναπνευστική ανεπάρκεια -Δύσπνοια
*Occasionally vomiting and/or diarrhoea - Συμπτώματα από το Γαστρεντερικό.

Συνήθως οι άνθρωποι μολύνονται με τον ιό της γρίπης των χοίρων μέσω άμεσης επαφής με χοίρους. Έχουν αναφερθεί κρούσματα λόγω μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο στο παρελθόν ,αλλά είναι πολύ σπάνια. Ο ΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΤΟΥ!!

Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί σχετική οδηγία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) για αποφυγή ταξιδιού στις προσβεβλημένες περιοχές. Απλά άτομα που σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε αυτές τις περιοχές, μπορούν να απευθύνονται στο δικτυακό τόπο του ΚΕΕΛΠΝΟ (www.keelpno.gr) ή του WHO (www.who.int)

Πώς να προστατευτώ ?

Αποφύγετε στενές επαφές με άτομα που έχουν ασθενήσει. Αν παρ όλα αυτά δεν το αποφύγετε, τότε:
Το συχνό πλύσιμο των χεριών θα σας προστατέψει από τα μικρόβια. Τα καθαριστικά των χεριών που περιέχουν αλκοόλ είναι επίσης αποτελεσματικά.
Αποφύγετε να ακουμπάτε τα μάτια σας ,τη μύτη ή το στόμα σας,γιατί με αυτό το τρόπο εξαπλώνεται η μόλυνση.

Με έπιασε το Επιστημονικό μου σήμερα. Πέρα από όλα τ άλλα που είναι ήδη γνωστά, μιας και έχει βουίξει ο Τύπος και η tv , το πλύσιμο των χεριών προσφέρει μεγάλη προστασία από πάρα μα πάρα πολλά μικρόβια. Θυμάστε τη μαμά πως μας έλεγε όταν είμαστε μικρά,πριν το φαγητό, "πλύσιμο τα χεράκια" ή "ποτέ το χέρι στο στόμα", ή το "κακό παιδί,θα σε μαλώσω,μη τρίβεις τα μάτια σου με λερωμένα χέρια!! Ε κάτι τέτοιο!!!!

Σας φιλώ γλυκά ,καλή συνέχεια.

(βιβλιογραφία από το ΚΕΕΛΠΝΟ, Υπουργείο Υγείας κ Κοινωνικής Αλληλεγγύης)








12 σχόλια:

Ρούλα είπε...

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΑΣ!!!!
Είμαι νοσοκομειακή και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα των χοίρων και το μύθο γύρω από αυτό το θέμα όπως πολύ σωστά υπαινίσσεσαι!
Καλή συνέχεια στο νέο σου ξεκίνημα!

Sophia Kollia είπε...

Πάντως, χτές το πρωί ένας γιατρός έλεγε στην ΕΤ, ότι τα στελέχη του ιού έχουν μεταλλαχθεί σε τουλάχιστον άλλες δύο μορφές, από τις οποίες μπορούν να νοσήσουν άνθρωποι. Τι να πω! Ακούμε πολλά, και ας ελπίζουμε ότι όλα θα τελειώσουν γρήγορα.
Καληνύχτα

La Gigi είπε...

καλώς ήρθατε στο μπλογκοχωριό!
τώρα αυτόν τον πανικό με τη γρίπη του γουρουνιού τον βρίσκω λίγο αστείο και υπερβολικό και τελικά πιστεύω ότι προκαλείται γιατί πολλοί άσχετοι άνθρωποι μιλούν για το θέμα.
Καλό βράδυ

katrine είπε...

* Ρούλα *:Καλησπέρα καλή μου.Πραγματικά στο χώρο το δικό μας,τ ακούμε λίγο αστεία όλα αυτά,μύθους και έτσι είναι.Μόλις ξεκίνησε αυτή η ιστορία αφιερώσαμε λίγη ώρα,κοινοποιήσαμε ένα φυλλάδιο για ενημέρωση και ετοιμότητα ,αν θες,και σιωπή.Εμείς νοιώθουμε άλλη ασφάλεια,ο κόσμος γύρω ανησυχεί,παρασυρόμενος από ΜΜΕ και Τύπο. Σ ευχαριστώ πολύ που πέρασες.

*Sofia* : Θα περάσουν Σοφία μου.Μήπως δε περάσανε γριπες και γρίπες!!Πτηνών, για θυμίσου.Καλό βράδυ καλό ξημέρωμα.

* melissoula*: Καλησπέρα Μelissoula,σ ευχαριστώ πολύ.Δυστυχώς ένα μεγάλο ρεύμα ακολουθει τους άσχετους που μεταφέρουν λάθος πληροφορίες.Καλό βραδάκι

δεσποιναριον είπε...

Το θεμα ειναι οτι σε τετοιες περιπτωσεις, ο πανικος δε βλαφτει αν ειναι να σωσει εστω και μερικες ζωες. Εκτος απο τα ΜΜΕ εδω ειναι και διαφοροι αλλοι φορεις (εταιρειες κλπ) που καθημερινα στελνουν μυνηματα και αναφορες. Αν δε το κανουν, ο αντιπαλος θα θεωρηθει περισσοτερο κοινωνικα προληπτικος και δε συμφερει.

Να ευχαριστησω και τις αγαπητες φιλες που περασαν απο δω .. φιλακια και καλη συνεχεια Κατερινακι, θα τα λεμε κι εδω πια.

katrine είπε...

@Despinarion: είχα καταλάβει πόσο αγαπητό πλάσμα είσαι,αλλά συστατικές έδωσες και βρε παιδί μου έγινε χαμός.σ αγαπώ Δεσποινιώ Φιλιά

Justine's Blog είπε...

Αγαπητή Κατερίνα- με τη μάσκα της Ορφιας,
Καλώς όρισες στη μπλογκογειτονιά μας. Βλέπω πήρες διαμέρισμα με θέα προς τη θάλασσα. Με γειά και με ωραίες αναρτήσεις.
Πρόσφατα έκανα συνέντευξη για το ΑΠΕ με τον δρα Παπαγεωργίου και μου ξεκαθάρισε πως ο ιός, που είναι μείξη ιού των χοίρων, των ανθρώπων και των πτηνών, δεν μεταδίδεται κατ ουδένα τρόπο απο τα χοιρινά στον άνθρωπο. Μόνο απο άνθρωπο σε άνθρωπο.
Είπε ακόμη ότι είναι ήπιας μορφής στο δυτικό κόσμο και ότι δεν ξέρουν αν στο Μεξικό τα θύματα αυτής της γρίππης πέθαναν σε συνδυασμό με κάποιες άλλες ασθένειες που δεν γνώριζαν τα νοσοκομεία, καθότι εκεί ή ιατρική δεν είναι προχωρημένη.
Είπα να βάλω κι εγώ τα φίφτυ σέντσια μου στην κουβέντα!
Βρεγμένα φιλιά

δεσποιναριον είπε...

Προς αποφυγην παρεξηγησης, αλλη ειναι η αγαπημενη Κατερινα και αλλη η αγαπημενη Ορφια και καμια δε φορα μασκα. Πφφ!

katrine είπε...

@Justinaki : Καλησπέρα καλή φίλη της φίλης μου.Σ ευχαριστώ κ καλως ηρθες στο -τοσο δα- μπλογκακι μου.Οπως ανέφερα σε πολλα, μπλογκοσπιτα έκανα σεργιάνι μεσω της Δεσποινούλας και πραγματικά έχω να πω ότι έιναι όλα ξεχωριστά και είστε όλοι υπέροχοι.Πολύ σωστά λέει Ο Δρ Ππαγεωργίου (αξιόλογος Επιστήμων κ άνθρωπος)και σ ευχαριστώ που το καταθέτεις.Όμως Ορφία γιατί με ονόμασες?Η αλήθεια είναι πρόσφατα ήρθα σε καινούργιο σπίτι.ΒΑ προάστεια.Θέα απο τη μία μεριά Πεντέλη και πλαγίως από την άλλη πιο μακριά και τη Πάρνηθα!Θα ήταν τέλειο να είχα θέα θάλασσα!!Ποτέ δεν είναι αργά βέβαίως.Φιλιά απο τη μο΄θσκεμα ως το κόκαλο Αθήνα,

Justine's Blog είπε...

Τότε Δεσποινάκι μου, γιατί βγαίνει της Ορφιας το όνομα στο μπλόγκ της Κατερίνας; Ειλικρινής αθωοοτάτη ερώτησις μπλόγκερ εν αγνοία!

δεσποιναριον είπε...

Καποιο μπερδεματακι θα εγινε. Καλημερα Κατερινακι!

katrine είπε...

@despinarion:Καλημέρα Δεσποινάκι μου που έγινες super woman σημερα.Φιλιά και καλή συνέχεια