Σκέψη μου

Η υπομονή που έχω σ αυτή τη ζωή ή θα με ανταμείψει ή θα με καταστρέψει!!!

1 Μαΐ 2010

Εγώ, εσύ, εμείς!!

Πολύ πεσμένοι ρυθμοί, μειωμένα χαμόγελα, επιθετικότητα ,γκρίνια - γκρίνια επικρατεί . Η αλήθεια είναι πως δίκαια έχουμε αποσυντονισθεί. Δεν περνάμε και τις καλύτερες στιγμές της ζωής μας και της ιστορίας μας , ναι!! Ο οικονομικός κλοιός στενεύει όλο και πιο πολύ,η αγωνία έχει φέρει τα πάνω κάτω. Δηλώσεις, ανακοινώσεις, αποφάσεις. Η πρώτη κρυάδα είναι στη σκέψη μας, οι επόμενες θα είναι επί της ουσίας. Δίπλα και παραδίπλα μας θα βλέπουμε πεσμένα στρατιωτάκια, ρολά κατεβασμένα, κλειστά παραθύρια αλλά και κλειστά στόματα.

Δεν θα πιάσω τώρα θέμα για ΔΝΤ, έχει βουίξει ο τόπος. Απ τις λίγες φορές που οι περισσότεροι μιλάμε την ίδια γλώσσα. Όλοι έχουμε άποψη εκτός από αυτούς που επί έτη και έτη τσέπωναν. Όλα καλά για εκείνους ποιος ασχολείται , να τους στρίψει το λαρύγγι! Τες πα.


Εμείς εδώ οι κοντινοί και μακρινοί και οι διπλανοί. Γιατί τα βάζουμε ο ένας με τον άλλο?? Έχουμε κάτι να χωρίσουμε??Βλέπω καθημερινά δίπλα μου ανθρώπους να τσακώνονται, γνωστούς και άγνωστους για το τίποτε. Στο δρόμο, στα καταστήματα, στα σπίτια, στις εργασίες, ό ένας να φάει τον άλλο. Ήρεμα βρε παιδιά. Ποιος έχει να χωρίσει τι?? Κι αν σου πήρε τη σειρά κάποιος δεν θα σκοτώσεις κιόλας!!
Απότομοι στα παιδιά μας. Απότομοι στους συνεργάτες μας. Στο γείτονά μας. Στο σύντροφό μας. Στο φίλο μας. Έχω φρίξει. Σε αυτή τη δύσκολή ώρα που ok, δεν φταίμε εμείς και ναι ξέρω μπλα μπλα μπλα, εμείς θα τη πληρώσουμε κλπ, πρέπει να δείξουμε το χειρότερο εαυτό μεταξύ μας?? έλεος!!


Τίποτε δεν θ αλλάξει τώρα. Θα πορευτούμε με όλα αυτά. Δικαιώματα εργαζόμενων χάνονται. Πετύχει δε πετύχει αυτό θα είναι. Ανά τρίμηνο θα ανακοινώνονται πιθανόν νέα μέτρα σε περίπτωση μη βελτίωσης ή αποτυχίας των ήδη ανακοινωθέντων.

Μένω όμως στα απλά πράγματα, τα ανθρώπινα, τα λίγα. Την απλή σύνεση, πειθαρχία, και βελτίωση που μπορεί να έχουμε σαν άνθρωποι σε μια μικρή ομάδα, μια μικρή κοινωνία. Ν ασκηθούμε. Να οργανωθούμε. Ν αγαπήσουμε και να μην κατασπαράξουμε το διπλανό μας.

Μα δεν υπάρχει φορά που να βγω έξω και να μη πέσω επάνω σε καυγά. Ξεκατίνιασμα τελείως. Καμιά εξαίρεση για το χώρο που βρίσκονται. Μα σε εκκλησία, μα σε νοσοκομείο, μα σε εστιατόριο , αλλά και σε γειτονικά σπίτια ,όλο και κάτι γίνεται. Ναι εκεί προοδεύσαμε. Μάθαμε τη γλώσσα της καταγωγής μας!!

Ας γνωρίσουμε το αγνό σαπούνι, ας μη κυκλοφορούμε βρομύλοι έξω, ας μη φτύνουμε στο δρόμο, ας μάθουμε να μαζεύουμε τα περιττώματα των "αγαπημένων" μας σκύλων, ας μη λέμε ψέμματα, ας φύγει η μούντζα απ τη ζωή μας, ας μη φωνάζουμε δυνατά με τη δικαιολογία του μεσογειακού ταμπεραμέντου, ας μη φταίνε μόνο οι άλλοι για όσα συμβαίνουν, τέλος πάντων!!



Εντάξει δεν θα γίνουμε άγιοι αλλά το κτήνος ας φύγει αυτές τις δύσκολες ώρες!!

Ας γκρίνιαξα.Το φιλί φιλί!!



20 σχόλια:

Artanis είπε...

Κι εγώ δεν κάνω κέφι τελευταία με το μπλογκ, και έλεγα να το κλείσω προσωρινά, αλλά σκέφτομαι οτι δεν τους αξίζει...και να φανταστείς δεν γράφω πολιτικά, παρά πολύ σπάνια...
Τί να πω, υπομονή...

katrine είπε...

My prncs Artanis το μπλογκ προσωπικά δεν έχω σκεφθεί να το κλείσω,όχι όχι!! Τι φταίει εξ άλλου! Αν διακοπεί προσωρινά θα είναι σίγουρα για προσωπικούς λόγους. Αλλά εδώ είναι αγαπητικιά η γειτονιά, ευτυχώς. Έξω στους δρόμους έχουν αγριέψει τα πράγματα.

Με υπομονή σου εύχομαι καλή εβδομάδα με φιλί:))

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Πολυ καλο Κατερινα.Εκανες την τελεια περιγραφη για οτι βιωνουμε γυρω μας τον τελευταιο καιρο.Αλλα χρειαζεται μεγαλη προσπαθεια για να ξεπερασουμε τον κακο μας εαυτο και παντα θα μας φταιει καποιος.
Ο κοσμος ειναι πολυ πιεσμενος και χρειαζεται να ανοιξει η βαλβιδα εκτονωσης γιατι δεν μας βλεπω καλα.
Φοβαμαι οτι η κοινωνικη εκρηξη δεν θα αργησει και τοτε τα πραγματα θα ειναι ακομα χειροτερα.Ελπιζω τουλαχιστον η οργη του κοσμου να στραφει προς αυτους που μας εφτασαν στο σημειο που βρισκομαστε σημερα.Αλλιως θα επικρατησει ο νομος της ζουγκλας και αυτο θα ειναι καταστροφικο.Δεν ξερω τι να ευχηθω.Βαρεθηκα να λεω υπομονη γιατι δεν αρκει πια.Φιλακια πολλα καλη μερα.

Glayki είπε...

Κατερίνια,θα σου απαντήσω σε αυτό το ποστ με ένα άρθρο του Δήμου από τη lifo:
Η μαγκιά και η κλάψα
ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ

•Έβλεπα μία αφίσα της Μελίνας - κι ένιωσα πάλι αυτό το αμήχανο συναίσθημα. Ήταν αναμφισβήτητα μία λαμπερή παρουσία. Τόσο λαμπερή που δεν έγινε ποτέ πολύ μεγάλη ηθοποιός (η παρουσία της υποσκέλιζε τον ρόλο). Αλλά υπήρξε καλή, ιδιαίτερα όποτε έπαιζε τον εαυτό της, όπως στη Στέλλα και το Ποτέ την Κυριακή.

•Ως πολιτικός μολύνθηκε από την πασοκική ασθένεια του λαϊκισμού - αλλά, παρ' όλα αυτά, ως υπουργός Πολιτισμού (του δικού της) άφησε τη σφραγίδα της.

•Αλλά ούτε η σκηνική ούτε η πολιτική της παρουσία με κάνουν να νιώθω αμήχανα όταν την σκέπτομαι. Αυτό που με ενοχλεί είναι ένα χαρακτηριστικό που οι περισσότεροι θαύμαζαν σε αυτήν. Η μαγκιά της.

•Γενικά η νεοελληνική μαγκιά μου σπάει τα νεύρα - ακόμα κι όταν συνδέεται με γοητεία, όπως στην περίπτωση της Μελίνας. Περιέχει μέσα ιταμότητα, θράσος και συχνά χυδαιότητα που με σκοτώνει.

•Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην αντίδραση που μου φέρνει μία άλλη νεοελληνική στάση: η κλάψα.

•Γι' αυτό δεν αντέχω έτερον μέγα είδωλο των συμπατριωτών μου: τον Στέλιο Καζαντζίδη. Έτσι και ακούσω αυτήν τη βαριά μακρόσυρτη φωνή, παθαίνω αλλεργία.

•Αυτός δεν είναι «ο καημός της Ρωμιοσύνης» που έγραφε ο Σεφέρης. Η Ρωμιοσύνη έχει λεβεντιά και δύναμη, όπως η δωρική φωνή του Μπιθικώτση. Αντίθετα, το παράπονο του Στελάρα είναι το βογκητό του σκλάβου, του υποταγμένου που σέρνεται κλαψουρίζοντας. Υπάρχει εκεί μία αποδοχή της μοίρας, μία παθητικότητα που με απωθεί.

•Τώρα θα μου πείτε τι Έλληνας είμαι εγώ που δεν πάω τη Μελίνα και τον Στέλιο; Είμαι μάλλον από την άλλη πάστα που δεν αντέχει την Ελλάδα της μαγκιάς και της κλάψας (όψεις του ίδιου νομίσματος) και προτιμάει την Ελλάδα του Χατζιδάκι, του Τσιτσάνη, του Ελύτη: μία Ελλάδα ευγένειας, βάθους και αξιοπρέπειας. Η χώρα μας έχει μια τέτοια παράδοση που αρχίζει με τον Ερωτόκριτο και τον Σολωμό.

•Τελικά, πάλι δεν ξέφυγα από την οικονομία. Σκεφθείτε τι σχέση έχουν η μαγκιά και η κλάψα με τα οικονομικά μας χάλια...

kostas είπε...

Υπεροχη μουσικη!

Phivos Nicolaides είπε...

Χρειάζεται πολλή υπομονή...

La Gigi είπε...

εγώ πάλι γιατί έχω την αίσθηση ότι έτσι ήταν πάντα;

katrine είπε...

Γιάννα μου ακόμη είναι αρχή και μόνο με τη σκέψη των δυσκολιών αγρίεψαν όλα γύρω μας. Ας στραφούμε σε αυτούς που μας έφθασαν εδώ, σωστά λες.Όχι ο ένας με τον άλλον.

Να εκτονωθούμε χωρίς να αναλωθούμε σε δεύτερα, ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε. Και δυσκολία και γκρίνια??Θα διαλυθούμε:((
Καλό βραδάκι και σου χαρίζω ένα τριανταφυλλάκι απ το μπουκέτο που έχω μπροστά μου.Φιλάκια

katrine είπε...

Glayki darling, αυτό που κριτικάρεται εδώ είναι μάλλον η ψευτομαγκιά και η κλάψα μαζί. Οι ψευτόμαγκες επιπόλαια περιφέρονται και δημιουργούν εντυπώσεις. Στην ουσία χωρίς να μπορούν να τεκμηριώσουν ,δεν έχουν καταλάβει. Ημιμαθείς κυκλοφορούν, "να πούμε", και λόγω της κατάστασης γαμοσταυρίζουν τους πάντες.

Για ένα πάρκιγκ σήμερα ένας τέτοιος τύπος,μπροστά μου, έγινε αρσενικιά Μελίνα. Φτούού!!

Λίγη ευγένεια μόνο, μεταξύ μας. Ας σιχτιριάσουμε τους υπέυθυνους γι αυτή τη κατάσταση.

..bisous¨))))

katrine είπε...

Kosta, αφιερωμένη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, αφού σου αρέσει!
Τσίου:)

katrine είπε...

Φοίβο πολύ υπομονή, λέμε!!

Εμείς θα κρατάμε την Ελληνική σημαία όπως έγραψες με περηφάνια και το Φόκους θα προβάλλει τη χούφτα:((((

katrine είπε...

Melissoula, ναιιιιιιιι πάντα έτσι ήταν αυτές οι συμπεριφορές και υπήρχαν. Τώρα όμως με τόση θλίψη και αγωνία που έχει ο κόσμος, βαραίνει.

...κι αυτές οι κιουρίες με τα σκυλάκια, εδώ μου κάθονται. Μά, είναι στο κόσμο τους , μά, έχουν και άποψη μα και αφήνουν βρωμιές στο δρόμο,πφφφφ!!

Σταλαγματιά είπε...

Με κούρασαν όλα αυτά, προσπαθώ να μην ακουω και να μην σκέφτομαι γιατί θα γυρίσει το μάτι μου που λένε και θα μπω με δίκαννο στην βουλή.

Θα είμαι εκεί ενεργή την στιγμή που θα πάρουμε απόφαση να αντιδράσουμε όλοι μας, αλλά όχι φτάνει το μυρμήγκιασμα στα αυτιά, με τα μέτρα που θα είναι έτσι όχι όχι έτσι τελικα θα είναι και άντε μην πω καμιά κουβέντα.

να είδες νεύρα νευρα νεύρα τι αλλο θα έχεις :))

Φιλι

orfia είπε...

Κακοκεφιες, κακη διαθεση, απομονωση λιγο..ετσι σαν τελετουργια..αλλα ποτε κακη συμπεριφορα...αυτο οχι..!
Δεν δικαιολογειται με τιποτε.!!
Καλημερες Κατερινα μου!

Μηθυμναίος είπε...

Είναι, φυσικά και πρωτίστως, όλοι αυτοί που μας οδήγησαν σε τούτον το Γολγοθά, αλλά είμαστε κι εμείς όλοι (λίγο πολύ) με τον στρεβλό εαυτό μας και χαρακτήρα μας… Κι αυτός ο χαρακτήρας και η νοοτροπία μας πως αλλάζουν;

Κατά τα άλλα καλά τα λες.
Καλημέρα Ντολίτσα!

katrine είπε...

Αναστασία μου φθάσαμε σε σημείο να κρεμόμαστε απ τα χείλη τους. Και οι ιθύνοντες τρώνε με χρυσά κουτάλια μέσα στην απόλυτη σιωπή τους.

Φιλιά σου και λέω πως πολύ γαιδουρόσκονη πρεπει να φάμε!!

katrine είπε...

Λενάκι ανανεωμένο μου!
Αυτή η κακή συμπεριφορά με εξαγριώνει. Όλα χύμα! Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος!!

...και δεν θέλω ν ακούω τη λέξη απομόνωση!!!!

Καλό μεσημεράκι φιλεναδίτσα!!Αλήθεια τι θα κάνεις το βράδυ??
Call me please¨)))))

katrine είπε...

Αγαπημένε μου Μηθυμναίε, αυτά πληρώνουμε. Το στρεβλό μας χαρακτήρα, σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και η εκλογή της εκάστοτε Κυβέρνησης ,χρόνια τώρα,στηριζόταν σε κολλήματα και επαναλαμβανόμενα πρόσωπα. Μία έτρωγε ο ένας μία ο άλλος. Κι εμείς εκεί στις "σπουδαίες - μεγάλες" παρατάξεις.
Τώρα υπομονή και ουσιαστική αλλαγή νοοτροπίας από εμάς. Με τα μικρά γύρω μας πρώτα και ύστερα με τα μεγάλα.

Καλό μεσημέρι Στράτο μου:))

Justine's Blog είπε...

Αγαπημένη Μπέλ Κατρίν,
Πρέπει να σου πώ ότι οι δυσκολίες φέρνουν μεγαλύτερη γρίνια. Οι Αθηναίοι είναι ένας θυμωμένος λαός, το κλίμα είναι αρνητικό, οπότε όλα αυτά τα συμπτώματα είναι αναμενόμενα.
Εύχομαι το καλοκαίρι να φέρει αισιοδοξία, γιατί προς το παρόν τραβάτε γερό κουπί.
Φιλί απο Μόντρεαλ του ήλιου

katrine είπε...

Ιουστίνη ,Ιουστίνη μπονίτα καλημέρα.
Πολύ θυμό βγάζουμε αυτή την ώρα ,όπως το λες.
Σήμερα το πρωί που ερχόμουν στο γραφείο σε μια διασταύρωση στη Κηφισίας δεν λειτουργούσαν τα φανάρια και δεν μπορώ να σου περιγράψω τι άκουσα και τι μούντζες έπεσαν. Αγγίζει τα όρια της αγριότητας.
Ο ήλιος που μας χαμογελά, ας μας ζεστάνει λίγο κιόλας στο καλοκαιράκι που έρχεται.

Φιλιά φιλένια στο μακρινό Μόντρεαλ:))))