Σκέψη μου

Η υπομονή που έχω σ αυτή τη ζωή ή θα με ανταμείψει ή θα με καταστρέψει!!!

5 Απρ 2011

Our mind, your mind!

Τα τελευταία 26 χρόνια από τις 6 παρά , έχω τον ίδιο πρωινό ,επαγγελματικά, ρυθμό. Βρέξει ,χιονίσει, και με δύσκολες πολλές φορές σα μητέρα συνθήκες, ποτέ δεν απουσίασα, χωρίς να υπάρχει πολύ μα πάρα πολύ σοβαρός λόγος. Ρουτίνα επαγγελματική ,που φέρνει κατάθλιψη κατά κάποιο τρόπο και ανία, δεν είχα και δεν έχω νοιώσει και δεν νομίζω ποτέ να μου συμβεί. Αγαπώ τη δουλειά μου. Μετά από τόσα χρόνια αισθάνομαι παραγωγική περισσότερο από ποτέ. Και επίσης συνεπής πιο πολύ από ποτέ. Παιδί του ιδιωτικού τομέα με σκληρή δουλειά, ακούραστη δεν επαναπαύθηκα, παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια μεσολάβησαν προαγωγές, που στο δημόσιο μεταφράζονταν ή και μεταφράζονται ακόμη σε αραλίκι, συνεχίζω στη πρώτη γραμμή με την ίδια ενέργεια. Με τίποτε δεν περνάει απ το μυαλό μου να κοροϊδέψω ή να εργαστώ εις βάρος των συνεργατών μου.


Έχουμε φθάσει σ ένα δύσκολο σημείο. Το μόνο που περιμένουμε ν ακούσουμε είναι "το λιγότερο". Προσωπικά είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Δε το λέω πεσιμιστικά. Όταν όμως γύρω μας κλείνουν επιχειρήσεις, η μείωση μισθών και οι περικοπές είναι πραγματικότητα, απολύσεις βασανίζουν τους γύρω μας, πραγματικά απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να εργάζονται με ασυνέπεια, τσαμπουκά, διαπληκτισμούς, απουσίες, παραλήψεις και και και!! Ο ίδιος άνθρωπος αν χάσει τη δουλειά του, θ αρχίσει να κλαίγεται, να θεωρείται Ο άτυχος των καιρών, μέχρι και στα κανάλια θα τον δεις. Έχει την απαίτηση να τον σεβαστείς. Την οικογένειά του. Μα εσύ βρε αφελή άνθρωπε δεν σέβεσαι τον εαυτό σου και το παιδί σου. Μόνον εσύ. Απ τη στιγμή που σου δίνεται η ευκαιρία να διατηρήσεις τη θέση σου, να μη χάσεις αυτό που σου προσφέρεται, εκτίμησε το. Χαμογέλασε στον συνάνθρωπό που είναι απέναντι και αναζητά τις υπηρεσίες σου.
Κοίταξε κατάματα τους συνεργάτες σου.


Σκέφτομαι, και πάλι θα το πω, όλα συνδέονται και μπερδεύονται γλυκά στο μυαλό μου.


Γιατί να μην εκτιμάς αυτό που έχεις? Τι είναι αυτό που προκαλεί στο μυαλό τη σιγουριά? Τι σημαίνει δεδομένο? Και γιατί χάνεις το κόσμο, με την απώλεια. Γιατί δεν προβλέπεις? Είμαστε απίστευτοι!! Τελείως θα έλεγα διαστροφικοί.


Γι αυτό που έχω,

αγωνίζομαι για να κατοχυρώνω συνεχώς,

εξερευνώ για να κατέχω πιο πολύ,

σέβομαι, για να φαίνομαι,

ακούω ενεργά, για να μη με ξεχνούν,

Παραδέχομαι και μαθαίνω

Εκτιμώ. Απλά!

Δεν είμαι απόλυτη, εννοείται, αλλά όταν οι άλλοι δείχνουν το φεγγάρι μη κοιτάζεις το δάκτυλο και μη ξεχνάς:


The care for life,our mind!!




18 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Καλησπέρα Κατερίνα.
Αυτό που λες ταιριάζει με ένα απο τα παραμύθια που έχω κατεβάσει και κάνουμε με τα παιδιά στην τάξη. Ήταν λοιπόν τρια ψάρια σε μια λιμνούλα. Ποτε δεν τα είχαν ενοχλήσει εκεί. Κάποτε όμως έφτασαν ψαράδες και είπαν ότι θα ξανάρθουν να μαζέψουν τα ψάρια. Το πρώτο μάζεψε την οικογένεια και έφυγε. Το δεύτερο δίσταζε αλλά όταν τους είδε να πλησιάζουν, έφυγε και αυτό. Το τρίτο είπε ότι θα το αφήσει στην τύχη αφού δεν το είχε εγκαταλείψει μέχρι τότε, και φυσικά το έπιασαν οι ψαράδες..
Μου λέει ένα κοριτσάκι ότι το λυπάτε το τρίτο ψαράκι. ¨Γιατί?΄Την ρωτάω..Αφού είδε τους ψαράδες..Προσέξτε τι ψάρι θα είσαστε..
Καληνύχτα Κατρίν!

wintersea είπε...

Γιατί όλα τα θέλουμε εύκολα, γι' αυτό... Να μας χαρίζονται χωρίς κόπο ή με τον ελάχιστο...

Δύσκολο θέμα και δεν είμαι σε διάθεση να πω περισσότερα, γιατί θα γίνω κακιά :((

Φιλιά κορίτσι!

orfia είπε...

Συμφωνω απολυτα Κατερινακι. Τιποτε δεν μας χαριζεται σε αυτη τη ζωη! Οποιος αδιαφορει και νομιζει οτι ..στη λουφα και την αδιαφορια θα προστατευσει τα κεκτημενα του πλαναται πλανην. Βεβαια τετοια παραδειγματα εχουμε συνεχεια στην καθημερινοτητα μας!
Σε φιλω και καλο βραδακι!!

katrine είπε...

Έτσι Σοφία μου,
ότι σου προσφέρεται σε αυτή τη ζωή να αγωνίζεσαι να το διατηρήσεις, κι αν σου δίνει μηνύματα φυγής ή απώλειας, για ένα λόγο παραπάνω, το νου σου.

Σε φιλώ Σοφία μου καλή βραδιά:)))

katrine είπε...

Wintersea μου καταλαβαινόμαστε το ξέρω. Θα μου τα πεις εν καιρώ. Προς το παρόν έχουμε τα πολύ ευχάριστα εμείς!!!

Φιλάκια see you¨))))))))))

katrine είπε...

Λενάκι μου εσύ κι αν έχεις τέτοια παραδείγματα!!

Συμπαραστέκομαι απίστευτα στους ανθρώπους που έχασαν ή στερήθηκαν τη δουλειά τους. Που έχασαν τη δυνατότητα η φαμίλια τους να χαμογελά. Όμως πίστεψέ με συναντώ αδιάφορα πλάσματα που δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Είναι τα ψαράκια που λεει και η Σοφία!!

Φιλάκια μωρό μου και αύριο τα σπουδαία, ναι??

Glayki είπε...

καθριν,όσο ζει και βασιλεύει το δημόσιο,θα κλείνει άλλη μία επιχείρηση στον ιδιωτικό τομέα που είναι ο μόνος παραγωγικός...
δυστυχώς!!!!!αποκρατικοποίηση τωρα μπας και οι κοπρίτες γινουν άνθρωποι!

δεσποιναριον είπε...

Κατερινα μου δυστυχως πολλες φορες κατω απο τετοιες συνθηκες το να χασεις κατι, δουλεια, κεκτημενα κλπ δεν ειναι απλα και μονο θεμα αντιμετωπισης. Συμφωνω ομως στο οτι, αν εχεις κατι που σε γεμιζει, σε ευχαριστει, σε στηριζει, προσπαθησε να το κρατησεις. Φιλια!

katrine είπε...

Glayki sweet darling,

η ιστορία με το δημόσιο είναι γνωστή, είμαι σίγουρη όμως πως υπάρχουν εξαιρέσεις.

Μας έχουν καταπιεί τα συστήματα και μας/τους έχουν βολέψει δυστυχώς.

Η σοφή σκέψη αυτή τη στιγμή είναι να παλέψουμε να διατηρήσουμε αυτό που έχουμε.

Φιλιά μονδέλα μου:))

katrine είπε...

Δεσποινάκι μου,
ίσως δεν έδωσα να το καταλάβει κανείς αυτό που σκεφτόμουν. Είναι απίστευτα λυπηρό να χάνει τη δουλειά του με αυτές τις συνθήκες κάποιος. Αβάσταχτο θα το έλεγα.

Σκεφτόμουν και έχω ,δυστυχώς ,ανθρώπους γύρω μου που έχουν τις θέσεις τους, ευτυχώς, και κοροιδεύουν το κόσμο. Ακούν, βλέπουν τι γίνεται γύρω και κρατούν τη σημαία της ανοησίας.

Όσο γι αυτό που λες στο τέλος, πόσο συνενοούμαστε, πόσο μωρό μου, το ξέρω!!!

Love you΄)))))

Γιώργος είπε...

Όπως τα λες είναι Κατερίνα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.'ετσι δυστυχώς έχουν τα πράγματα.Αν εκτιμούσαμε ότι απλό έχουμε θα είμασταν πιο ευτυχησμένοι και πιο χαρούμενοι.Μας έχει φαει δυστυχώς η κακομοιριά και η απληστεία.Ελπίζω στις δύσκολες ημέρες που έρχονται να καλυτερεύσουν τα πραγματ και να αλλάξει προς το καλύτερο καιη νοοτροπία των ανθρώπων.

Καλό Σ/Κ να έχεις.

Tali είπε...

Na μου συγχωρεθει το λαθος::)) τι ελεγα ?? α ναι!

νομιζω πως δεν υπαρχει χειροτερο απο το να χανεις τη δουλεια σου εκτος φυσικα απο το να χανεις τους ανθρωπους σου

γι αυτο μωρο μου πρωτα απο ολα η υγεια κι αν ερχονται τα στραβα να μπορεις να πολεμησεις..

κι εγω βλεπω παντου κλειστα μαγαζια , ευτυχως στον τοπο που ζω δε ξερω πολλους ανθρωπους , δεν εχω κυκλους συμμαθητων συμφοιτητων κλπ για να μαθαινω τι γινεται εξω απο το σπιτι μου και ποτε δεν ρωταω , αυτο με προστατευει καπως απο την αθλια πραγματικοτητα

μα και μονο τα αδεια μαγαζια στην αγορα μου φτανουν για να καταλαβαινω ποσο αλλαζει το τοπιο αρδην...

και ποσο ανισχυροι ειμαστε οχι μονο στα στοιχεία της φύσης αλλα και στα στοιχιά που παιζουν με τις ζωες μας!

katrine είπε...

Ταλι γλυκοφιλαράκι μου καλημέρα,
κρατώ τα στοιχιά, γιατί σε όλες τις περιπτώσεις προκαλούν καταστροφές.

Άσε τα κλειστά καταστήματα, αυτό είναι αγιάτρευτη πληγή,πια:(

Φιλιά καρδουλίτσα

katrine είπε...

george,
μιας και δε μπορούμε πια να πολεμήσουμε αυτές τις δυσκολιες και δυστυχώς συνεχίζουν να χτυπούν αλύπητα, ας γίνουμε άνθρωποι. Ας εκτιμήσουμε έστω και το λίγο , το δικό μας , το δίπλα μας.

Καλή Κυριακή σου εύχομαι:)))

Phivos Nicolaides είπε...

Όμορφα τα λόγια σου, ωραίες οι σκέψεις σου και ο αγώνας της καθημερινής βιοπάλης συνεχίζεται αμείωτος... Είσαι αισιόδοξη το δηλώνεις εξ' άλλου.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

καλα κανεις και αγωνιζεσαι και εκτιμας οτι εχεις.
Μιά νεα εβδομάδα ξεκινάει με ελπίδες και αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά!!!!!!!
Καλη εβδομαδα να εχουμε.

katrine είπε...

Πολύ αισιόδοξη Φοίβο μου.

Αισιόδοξη και αγωνίστρια από και προς όλες τις κατευθύνσεις;))

Καλή εβδομάδα να είναι:D

katrine είπε...

Jk,
εκτιμώ και προσέχω. Μαζί αυτά!

Καλή εβδομάδα φίλε μου να είναι:))