Σκέψη μου

Η υπομονή που έχω σ αυτή τη ζωή ή θα με ανταμείψει ή θα με καταστρέψει!!!

12 Μαΐ 2011

"The center of the stage is in which I am. " Martha Graham

Την Μάρθα Γκράχαμ θα την χαρακτήριζαν υπεροπτική, και όχι μόνο, γι αυτό που είχε πει!


Με αφορμή το λογότυπο της google χθες για την επέτειο της γέννησή της, λίγα λόγια για την ίδια αλλά και για την άποψη του Ψυχολόγου πατέρα της Δρ Γκράχαμ, που την επηρέασε τόσο σε όλη την καριέρα της.

Εξαιρετική χορεύτρια-χορογράφος στο μοντέρνο χορό κυρίως και μαζί εντυπωσιακή και πανέμορφη. Αφιέρωσε τη ζωή της στο χορό. Είχε ένα μοναδικό τρόπο ώστε να εκφράζει μέσω της κίνησης, το γράφημα της καρδιάς και πώς μέσα απ την καρδιά καθορίζονται οι πράξεις.Μαζί με την Hellen Tamiris ήταν δυο απ τις πιο σημαντικές χορεύτριες που επηρέασαν την εξέλιξη του σύγχρονου χορού.


Είχε στραφεί τελείως στην ανθρώπινη ψυχή. Και το εξέφραζε τέλεια με το χορό. Έδινε ιδιαίτερη έμφαση στην σύσπαση και την χαλάρωση των μυών. Προσπαθούσε να εκφράσει το πάθος, την οργή, την αγάπη, το μίσος αλλά και την ευτυχία μέσα απ το χορό.


Το 2006 στο Ηρώδειο και τον Οκτώβριο του 2008 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δόθηκαν παραστάσεις απ την ομάδα χορού αυτής της ιέρειας του σύγχρονου χορού, με μεγάλη επιτυχία προβάλλοντας την ιδιοφυΐα της.


Ο Δρ Γκράχαμ, πατέρας και ψυχολόγος στο επάγγελμα είχε εντρυφήσει και ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη γλώσσα του ανθρώπινου σώματος. Στις συνεδρίες του, όπως και ο Φρόιντ άλλωστε, παρατηρούσε πάντα τις κινήσεις των ανθρώπων που τον εμπιστεύονταν καθ όλη την διάρκεια της συνάντησης των. Ήταν της άποψης πως η γλώσσα του σώματος πρέπει να συμφωνεί με του στόματος. Να ταυτίζεται.


"Η κίνηση ΔΕΝ λέει ποτέ ψέματα", έλεγε ο Δρ. Πόσο δίκιο είχε!!

Εκφραστική και πανέμορφη

ένας πραγματικός μύθος!6 σχόλια:

orfia είπε...

Η γλωσσα του σωματος ειναι μαρτυριαρα Κατερινακι!! Αρκει να εχουμε την προσοχη μας να παρατηρουμε!!(..αγγουρω.??..ποτε ποτε πια...;-) )Φιλια πολλα

katrine είπε...

Χα χα χα!!!!!

Μη με λες έτσι, σνιφ!!!!

Υπόσχεση, ok ok ok!!!!!

Λοιπόν Λενάκι αν δεν συμφωνεί το σώμα, το στόμα και οι πράξεις, προδόθηκες!!!

Φιλάκι φιλαράκι:))))))

wintersea είπε...

Πόσο μαγικά πλάσματα είναι οι χορευτές?...

Και η Γκράχαμ πόσο συγκλονιστική??

Και πόσο δύσκολο είναι να πεις άλλα με το στόμα κι άλλα με το σώμα... και να μην προδοθείς!

Φιλιά πολλά :)

Taste Advisor είπε...

Προσπαθώ να το πω αυτό εδώ και χρόνια σε ένα φίλο και όλο μου λέει ότι είναι θεωρίες των ψυχολόγων και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα..... Λάθος τεράστιο, το σώμα και το στόμα είναι ένα....

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ!!!!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ-ΥΓΕΙΑ- ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

katrine είπε...

SKPOYTZAKΟ δεν ξέρω αν φταίει ο blogger που έχασα τα σχόλια τα προηγούμενα ή κάποιος "δάκτυλος", τουλάχιστον μου έμεινες εσύ φίλε μου.

Καλή εβδομάδα με καλές στιγμές λοιπόν και όλα θα πάνε καλά,
καλημέρα:))))