Σκέψη μου

Η υπομονή που έχω σ αυτή τη ζωή ή θα με ανταμείψει ή θα με καταστρέψει!!!

24 Σεπ 2011

"For a moment freedom"

Επιλέγω αυτή την αισιόδοξη  στιγμή να γράψω. Σκέφτομαι θετικά,  επεξεργάζομαι γύρω μου αντικείμενα που μέχρι τώρα περνούσαν απαρατήρητα. Το καθ ένα κρύβει κάτι σημαντικό. Γυρίζω πίσω. Συναντώ ένα δρόμο με απίστευτες δυσκολίες. Ένα δρόμο κοπιαστικό. Ένα δρόμο,  που ήταν ασφαλτοστρωμένος και έγινε δύσβατος. Που πρόσφερε τα πάντα, κι έγινε έρημος.

Η επιτακτική ανάγκη του να είμαι αληθινή,  να μη μπω στο τρυπάκι της ιδιοτέλειας, ανέτρεψε τα πάντα. Υπήρχε θέληση. Υπήρχε στόχος, σοβαρός. Άρα, πρόγραμμα. Έβαλα μολύβι και χαρτί, όπως έκανε ο τσιφούτης μπακάλης της παλαιάς γειτονιάς, και πορεύτηκα. Έχτισα.Το μόνο που δεν σκέφτηκα, ποιος φταίει!!
Δεν είχε νόημα!

Αυτά σε προσωπικό επίπεδο.


Τώρα, σήμερα, που δεν υπάρχει διέξοδος από πουθενά. Που οι άνθρωποι "καλομάθαμε", στο εύκολο χρήμα, που βολεύτηκαν σόγια και σόγια σε θέσεις Υπουργείων, που στόχος ακόμη και του απλού πολίτη ήταν το εύκολο χρήμα, πόσο λοιπόν των υψηλά ιστάμενων ανά τον κόσμο, ας αλλάξουμε νοοτροπία. Ας μπούμε συνειδητά σε δύσβατο δρόμο. Ας πάρουμε χαρτί και μολύβι εσόδων -εξόδων στα μικρά. Ας σταματήσουμε, όσοι, να σκεπάζουμε τις πισίνες μη και μας εντοπίσει το ελικόπτερο και πληρώσουμε. Να πληρώσουμε ,όσοι. Χλίδα τζάμπα?? Όπως λέει και ο αγαπητός Σταμάτης Φασουλής. Όλα έχουν ένα τίμημα σε αυτή τη π........, (sorry) τη ζωή. Όλοι μαζί και ο καθ ένας ξεχωριστά ας κάνει κάτι.
Συγνώμη, αλλά οι άνθρωποι που πάντα ήταν σε δύσκολο δρόμο, αυτοί επιβαρύνθηκαν και συνεχίζουν να είναι. Οι υπόλοιποι, τα λαμόγια, πάλι θα την κάνουν. 
Νο??
Δε θα σκεφτώ πια ποιος φταίει !



Επανέρχομαι και με ακούω. Δεν με στεναχωρεί που βγαίνω λιγότερο. Που δεν τρέχω για shopping επίδειξης. Δεν με στεναχωρεί καθόλου που δεν σχεδιάζω Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Μέσα από αυτή τη δύσκολα απίστευτα κατάσταση, εκπαιδεύομαι ακόμη. Εκπαιδεύω τα παιδιά, δυναμώνω τις αντοχές τους. Εκτιμώ, πόσο μα πόσο εκτιμώ την καθημερινότητά μου. Αυτήν, την πεζή.
Αισθάνομαι τυχερή που είμαστε όλοι υγιής. Αισθάνομαι τυχερή που αγαπάω με όλη μου την καρδιά.
Εξ άλλου πιστεύω πως νικητής είναι αυτός που προσαρμόζεται εύκολα στις αλλαγές και παλεύει.

Ο κουρδικής καταγωγής Αυστριακός Karuan ,παίζει και φθινοπωρινά μου ταιριάζει.
 


 

14 σχόλια:

koulpa είπε...

συμφωνώ ότι πρέπει να προσαρμοζόμαστε.. και μπορούμε να περνάμε καλά σε όλες τις καταστάσεις.. υγεία και καλή παρέα χρηάζεται.. :) :)
εγώ αντιθέτως.. μονο το ποιός φταίει σκέφτομαι.. δε με πειράζει ιδαίτερα η κατάσταση.. και την έβλεπα να έρχεται εδώ και 30 χρόνια.. αλλά το να μείνουν πάλι ατιμώρητοι.. με καταρακώνει.. :) :)
καλημερούδιααα :) :)

Μηθυμναίος είπε...

Σωστές οι σκέψεις σου, Γιάννα, αλλά και πάλι οι έχοντες και κατέχοντες θα παραμείνουν έξω απ’ το χορό κι αυτοί που θα υποστούν την κατάσταση θα είναι οι «συνήθεις ύποπτοι»…
Και το χειρότερο είναι το τι περιμένει τις γενιές που έρχονται.

Tali είπε...

εισαι τοσο ώριμη για να είσαι τοσο ψηλη γμτ!!:::))) χχχ το ποσο συμφωνω το ξερεις , κι εγω το εχω δει σαν μια προκληση ολο αυτο και μαλιστα ειμαι ακομα πολυ αισιοδοξη πως μεσα απο ολα αυτα θα αλλαξουμε και θα μαθουμε προς το καλυτερο...

μεσα στο σπιτι μας να ειμαστε καλα Κατερινακι μου και ολα τα αλλα γ ι ν ο ν τ α ι !!

My blueprint είπε...

Και εμένα δεν με στεναχωρεί τίποτα απο τα παραπάνω, με στεναχωρεί μόνο η απόλυτη απαξίωση μου ως επιστήμονα και εργαζόμενο. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξη. Θέλω να είμαι όμως...
Καλό βράδυ και φιλιά

δεσποιναριον είπε...

Μαζι με την Ταλισκερ στην αισιοδοξια. Μια παραινεση ατην blueprints, μη περιμενεις καταξιωση σε μεγαλες κλιμακες, αρχισε απο το αμεσο επαγγελματικο σου περιβαλλον. Η αξια επιβαλλεται και η αναγνωριση κερδιζεται. Μη σταματας. Και τελος για την Κατερινα. Σχηματιζω τον αριθμο σου.

katrine είπε...

Koulpa μου όταν είσαι υγιής όλα τα μπορείς ναι, όσο για το θέμα ατιμωρησίας συμφωνώ μόνο που με υψηλή ευθύνη να ορισθεί πια ο "αντιπρόσωπος" τιμωρός!!!

Καλό μεσημέρι Κυριακής:)

katrine είπε...

Στρτάτο μου ,κακά τα ψέματα, τα βλέπουμε όλοι. Ο κλήρος πέφτει πάντα στους αδύναμους. Τα παιδιά μας απλά ας τα εκπαιδεύσουμε στις δυσκολιες Καλό θα τους κάνουμε, δύναμη θα αποκτήσουν απ τις στερήσεις.

Πιστεύω να τα και πούμε από κοντά στην Ιουστίνη.

Κατερίνα (βρε!!)

katrine είπε...

Άντε πάλι με το ύψος!!!!
Βρε Ταλ, βρε Ταλ, όχι τίποτε άλλο αλλά έχω επιθυμίσει τις ψηλοτάκουνες μαύρες γόβες (ας χειμωνιάσει επιτέλους!!) και μιλάμε για 10+!!

Σοβαρά τώρα, είμαι σίγουρη πως έχουμε πολλά να καταλάβουμε να δούμε και να χαρούμε μέσα απ αυτή τη δυσάρεστη διαδικασία......!Εμείς, τονίζω.

Φιλάκια¨) (θα ρθεις???πφφφ)

katrine είπε...

My blueprint, όπως το λέει η Δέσποινα η αξία επιβάλλεται και η αναγνώριση κερδίζεται. ένας συνεχόμενος αγώνας δρόμου!!

Σκάσε χαμόγελο για ξεκίνημα Catherine, sweetheart¨)))

katrine είπε...

Όταν χτυπάει το τηλέφωνο και βλέπω 001..........δεν μπορώ να περιγράψω το τι χαρά παίρνω, σε όποια κατάσταση και να είμαι!! Μου έδωσες που μιλήσαμε χαρά, λόγο, ελπίδα, σκέψη και για μια φορά με θράσσος θα πω , είμαι τυχερή, μου βάζω την ταμπέλα. Τέλος::))

Φιλάκια μωρό μου, φιλιά

Μηθυμναίος είπε...

Χίλια συγγνώμη, Κατρίν!
Μπερδέματα του φθινοπώρου!

Ελπίζω να επανορθώσω στην παρουσίαση, αν έχω επιστρέψει.

katrine είπε...

Με το καλό να επιστρέψεις να τα πούμε από κοντά Στράτο.Όσο για το "Γιάννα", απλά χαμογέλασα και χάρηκα μαζί διότι η Γιάννα είναι απίστευτα γλυκός άνθρωπος. Καλό φθινόπωρο να έχουμε και καλό βραδάκι:))

katerina.. είπε...

δεν έχει σημασία ποιός φταίει τελικά αλλα τι είναι αυτο που μένει κάθε φορα..καλησπέρα.

katrine είπε...

Πολύ σωστά και εδώ πάει αυτό που έλεγαν οι παλαιότεροι: "Το στερνό,τιμά το πρώτο"!!

καλωσήρθες katerina¨))