Σκέψη μου

Η υπομονή που έχω σ αυτή τη ζωή ή θα με ανταμείψει ή θα με καταστρέψει!!!

4 Ιουλ 2012

La vie est belle et facile!!

Γυρίζω πίσω για να θυμηθώ τις 20 δρχ. εβδομαδιαίως, την αποταμίευση για την αγορά στο τέλος της εβδομάδας ενός  lp, και τα συναισθήματα χαράς  και ολοκλήρωσης.
Έρχομαι να θυμηθώ την ανταλλαγή ρούχων, βιβλίων με τις φίλες μου και το συναίσθημα χαράς του "καινούργιου". 
Μικρά εύκολα και αγαπημένα!!

Πόσα έβγαλε στη φόρα η σημερινή χρεοκοπία!!Τα προηγούμενα χρόνια της ψευτο-ευημερίας αναστήθηκαν καλομαθημένοι η κακομαθημένοι ανθρώποι  Συνώνυμο το ακούω, το ίδιο είναι.

Μύηθηκαν οι μαμάδες κυρίως, να γαλουχήσουν τα παιδιά με μπόλικο "δεν μπορώ να περιμένω".
Αποτέλεσμα είναι να έχουν πληθύνει όλοι αυτοί οι καλό-κακομαθημένοι, να δυσκολεύουν τη ζωή των συνανθρώπων τους αλλά και τη δική τους. Συναντώ όλο και περισσότερες υπερήλικες μαμάδες να νταντέυουν, να πλένουν και να σιδερώνουν,τα κατά τα άλλα μορφωμένα με master,"μεσήλικα παιδιά" τους.  Παιδιά που έρχονται σε απόγνωση με την παραμικρή δυσκολία της καθημερινότητας.
Δυσκολίες βλέπουν στην μετακίνησή τους, στο φαγητό τους, δυσκολίες ακόμη και με ένα απλό συνάχι, με ένα καύσωνα. Δυσκολία προσαρμογής στην αλλαγή δεδομένων. Τι ταλαιπωρία!! Χωρίς στερήσεις, αλλά με απαιτήσεις.

Είναι η μόνη φορά που δεν χρησιμοποιώ το εμείς και βγάζω τον εαυτό μου απ έξω. Είμαι απ έξω σε αυτό το κομμάτι και χαίρομαι που τα αγόρια μου δεν μεγαλώνουν έτσι. Έχει γεμίσει, και γύρω μου, ο τόπος από τέτοιους ανθρώπους. "Παραμορφωμένους" ενήλικες, γιάπηδες και μη,με τροφή συναγωνισμού  διδακτορικών διατριβών και  κινητών, με τζιπ και μηχανές υψηλού κυβισμού, που δεν σέβονται και δεν βλέπουν πέρα απ τον εαυτό τους κανένα. Α ναι, βλέπουν τη μαμά και το μπαμπά. Τον "σωτήρα" τους. Καλούνται να διαχειριστούν τα οικονομικά εταιρειών, όταν δεν είναι ικανά άτομα να διαχειριστούν τα απλά προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Μιζεριάζουν, πελαγώνουν και καταρρέουν. Δεν είναι ικανοποιημένα με τίποτε. Εδώ θυμάμαι την διαφήμιση που άκουγα στη τηλεόραση πιο μικρή , ένα τυπάκι μικρό που έκλαιγε και έλεγε :"το σαπούνι μου όλο μου το παίρνουνε"!!

Προκειμένου λοιπόν να επιβιώσουν και να επιβραβευτούν,  καταπατούν τα πάντα με την στήριξη της δόλιας αλλά "υπεύθυνης" τελικά μαμάς.

Σπουδές αιώνιες απ τους γονείς, θέση, όχι ότι κι ότι, εργασίας με μέσον επίσης,τζιπ παρκαρισμένο στη γωνία στο πεζοδρόμιο "όπου βρουν", μηχανή  εκεί που δεν επιτρέπει στους πεζούς να περάσουν, χρεωμένες πιστωτικές κάρτες για σινιέ γραβάτες και μοκασίνια, διακοπές με γονεϊκή οικονομική στήριξη, γάμος υψηλών προδιαγραφών πριγκιπικός, προβολή εννοείται.

Γυάλινος πύργος που γκρεμίζεται όταν έρχονται τα πρώτα σύννεφα. Πλήρης αδυναμία να αντεπεξέλθουν σε απλά απλούστατα μικροπροβλήματα, που στο τέλος παίρνουν διαστάσεις δράματος.

Η ταμπέλα του Έλληνα ,που έφθασε να μοιάζει, άσοφος, μαλθακός, δύστροπος και καλοπερασάκιας, είναι εδώ.

Μα η ζωή πέρα απ τις δυσκολίες είναι  ωραία και εύκολη. 

Η πολυπλοκότητα γεννήθηκε απ την ανάγκη ν απλοποιήσουμε τη ζωή μας, όμως ανάμεσα στην πρόθεση και  στην άνεση χάσαμε το στόχο. Υπάρχει ο δρόμος προς την απλοποίηση. Επιβάλλεται να μην απορροφάμε σα σφουγγάρι ανούσια γνώση πια.  Μας ανάγκασαν έτσι κι αλλιώς τα χρόνια που πέρασαν ας μην συνεχίσουμε. Ας εκμεταλλευτούμε την κρίση που τελικά αποδείχθηκε ο καλύτερος ψυχολόγος.

Ας απλοποιήσουμε τα πράγματα που είναι τόσο κοντά μας ξεκινώντας απ το χώρο, το χρόνο, τις σχέσεις  και τον εαυτό μας. 

Ας ξαναμάθουμε απ την αρχή, από εκεί που η μία άνοιγε την ντουλάπα της άλλης και μοιραζόμαστε γεμάτες χαρά και ευτυχία.

Ξεκαθάρισμα και ξεσκαρτάρισμα από έξω προς τα μέσα αυτή τη φορά. Αυτή τη φορά ,αποδεικνύοντας πως δεν γεννηθήκαμε με οδηγίες χρήσεως!


16 σχόλια:

ELENI είπε...

ΣΩΣΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ.ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ - ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ ..ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ..ΜΑΜΑΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΠΟΥΛΟΠΑΙΔΙ ....ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ..ΧΩΡΙΣ ...ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ..ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ .ΣΟΝ ΣΟΝ ΣΟΝ Κ Λ Π ....Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ Κ ΟΧΙ ΣΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ..ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩ!

panathinaeos είπε...

Κατριν!!!!!!! Συμμετεχοντας στην κριτικη αλλα οχι αδικη τοποθετηση σου, θα ηθελα να πω οτι κεντρικη ειναι η θεση του εγωκεντρικου μοντελου σε ολα τα φαινομενα που ζουμε σημερα και που - πολυ σωστα - καταδικαζεις. Αυτο το μοντελο γεννηθηκε στη μητρα της οικονομικης ευμαρειας που προωθηθηκε τα τελευταια 30 χρονια, με κορυφωση την τελευταια δεκαετια. Ο μικροαστος που ονειρευεται και επιδιωκει να γινει "αστος" χωρις κανενα εφοδιο παρα μονο τα λεφτα ειναι ο εγωκεντρικος τυραννος που μας καταδυναστευει. Και τωρα που το ονειρο εμεινε απατηλο, και γινεται εφιαλτης, ακομη χειροτερα, γεμισε η χωρα μικρους τυραννους.
Αυτο δεν απαλασσει ουτε δικαιωνει τους μεσοαστους - οσους μεινανε δηλαδη, γιατι δεν μιλω για νεοπλουτους.

katrine είπε...

Eleni μου δέχομαι τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, δεν προσπαθώ να ξεδιαλύνω το μυστηριο που κρύβεται από πίσω. Το καταδικάζω. Όταν τα πράγματα τείνουν να γίνουν πολύπλοκα, όπως αυτές τις στιγμές, η απλούστερη λύση είναι η καλύτερη.
Η απλούστερη!

Φιλία, από βόρεια, για λίγο ακόμη!!!!!

katrine είπε...

Αγαπημένε δάσκαλε , εμμονή συλλογής άχρηστων αντικειμένων, που λόγω ανύπαρκτων συναισθηματικών δεσμών, ούτε υποσστηρίζονται σωστά , σε ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά και δεν φέρνουν τελικά και την πολυπόθητη ικανοποίηση!

Εγωκεντρικοί τύραννοι. 'Οπως το είπατε.

Πάμε χαλαρά , ξεκινώντας απο το σεβασμό προς το χώρο του άλλου. Είναι καθοριστική η στιγμή (αφορά και τους νεόπλουτους, ναι ναι)

Τα σέβη μου

Ρούλα είπε...

...et simple! Αν ζούσε ο Μολιέρος αντί του Le Bourgeois gentilhomme και του Le Malade imaginaire θα έγραφε το Le Bourgeois imaginaire :)

Taste Advisor είπε...

σοφή φίλη μου...

katrine είπε...

Ρούλα μου πολύ σωστά ή "L'homme imaginaire"!!

Την καλησπέρα μου γλυκό μου:)

katrine είπε...

Popaki μου τη σοφία που έχουμε την αντιλαμβανόμαστε ,όταν συναντάμε ίδιους ανθρώπους.

Σε βρήκα και δεν σε χάνω!!

Φιλιά Κυριακoκαλοκαιρινά:)

Roadartist είπε...

Πόσο δίκιο έχεις! Μα πόσοι θα μπορέσουν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους σε αυτό που περιέγραψες! Ακόμη και αν τους χαρακτηρίζει απόλυτα! Τσάμπα μάγκες...

koulpa είπε...

χαθήκαμε κατρίν μου.. :) :)
μα πόσο δίκιο νομίζω ότι έχεις.. πόσο γραφικός έχω γίνει λέγοντάστα αυτά τον καιρό της μεγάλης φουσκας.. πόσο μου αρέσει που είσαι μάνα.. γιατί εγώ και να τα λέω.. για τα παιδιά των άλλων τα λέω.. κι όποιος δεν είναι στο χωρό πολλά τραγούδια ξέρει.. :) :)
πέρασα πολύ βαριά την διπλή εκλογικήτιδα.. και έχω καιρό να γκρινιάξω.. αλλά ελπίζω να επανέλθω.. :) :)
καλησπερούδιααα :) :)

katrine είπε...

Αρτίστα μου το "τσάμπα μάγκες" πολύ καλό, έγραψες!!

Ποιος να αναγνωρίσει, τι?? Παρασιτούν σε υψηλές θεσούλες και το χειρότερο δεν είναι αυτό, είναι πως κάνουν τη ζωή των άλλων δύσκολη και οι ίδιοι αλλά και οι μαμάδες τους::(((

katrine είπε...

Koulpa μου τι κάνεις??? Σε χάσαμε και φαντάστηκα πως έχεις αναλάβει εργο σε καμμιά άγονη γραμμή χα!!

Η διάθεση μου είναι αισιόδοξη, δεν θέλω να γκρινάζω, αλλά όταν θέλω να ξεπαρκάρω το μεσημέρι φευγοντας απ τη δουλειά και μ έχει κλείσει τζιπ γιαπη (γνωστού κατά τα άλλα), τα παίρνω!!
Εγωκεντρικά παράσιτα!!

Την καλησπέρα μου με χαμόγελα καλοκαιριού:)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Να 'ξερες πόσο συμφωνώ μαζί σου. Καιρός να ξεμάθουμε λοιπόν και να συμμαζευτούμε γιατί καταστρέψαμε την ωραιότερη χώρα

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

katrine είπε...

....κι έχουμε τόσα όμορφα πράγματα γύρω μας, γλαρένια μου!!Μείναμε να κοιτάμε το δάκτυλο για πολλά χρόνια, καιρός να δούμε και το φεγγάρι ξανά!!

Καλές διακοπές ξεκούρασης κι εγώ εύχομαι!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Εχεις πολυ δικιο!!!!!
Ηρθε ο καιρος να σας αφησω για λιγο για το καλοκαιρι.Φορεστε το ομορφο χαμογελό σας και πάρτε μαζι την ομορφότερη διάθεση οπου και αν πάτε.Ας διώξουμε για λίγο τα πράγματα που μας στενοχωρούν και ας απολαυσουμε ένα ησυχο καλοκαίρι.ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ!!!!

katrine είπε...

Καλες διακοπές Skroutzako
καλή ξεκούραση καλές βουτιές και ναι με το καλό οι επιστροφές μας::))