Σκέψη μου

Η υπομονή που έχω σ αυτή τη ζωή ή θα με ανταμείψει ή θα με καταστρέψει!!!

29 Ιουλ 2012

"Personne occuppe" en vacances!

Χαιρετούρες δεξιά και αριστερά για καλές διακοπές ,καλή ξεκούραση και με το καλό , με το καλό να επιστρέψετε!

 Πάντως στατιστικά αν το πάρω τόσα χρόνια κανένας δεν είναι ευχαριστημένος. Ο απόηχος των διακοπών δεν είναι ο αναμενόμενος. Οι περιγραφές και οι εξιστορήσεις απέχουν απ την πραγματικότητα. Στολίζονται απ το απέραντο γαλάζιο, απ το ηλιοκαμένο χρώμα ,παίρνουν τη μορφή αυτή που θα θέλαμε στην πραγματικότητα να συμβαίνει και προβάλλονται. Το "σιχτίρισμα" για αυτό που πραγματικά συνέβη, πνίγεται πίσω από τη δύναμη της επιβεβαίωσης.
Ευκαιρία ν αμπελοφιλοσοφίσω. Άλλο που δεν θέλω. Όπως πάντα άλλωστε!!

ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου. Εκεί όπου το ξυπνητήρι μπαίνει τιμωρία,  η κρεμάστρα με την ένδυση της επόμενης ημέρας κλείνεται στην ντουλάπα και το πρόγραμμα της εργαζόμενης μητέρας πατάει τα γαλόνια του, εκεί ξεκινά η ολιγοήμερη αλλά αναγκαία χρυσή διακοπή του έτους. Πολύτιμη ,αλλά όχι από πλευράς απόδρασης πεντάστερου resort, αλλά πολύτιμη με πλούτο σκέψης.
Σκέψης, έστω και μέσα από μια συζήτηση χωρίς ουσία!!Ανάλαφρη!
Η τελευταία φορά που πήγα διακοπές με τα παιδιά ήταν στην Άνδρο.. Έκτοτε μου το ξεκαθάρισαν. 'Σ αγαπάμε, σ ευχαριστούμε, αλλά "Μεγαλώσαμε"!! Ok boys!!"Να προσέχετε και να περνάτε τέλεια".
"Όχι μόνο εμείς, αλλά και εσύ", μου απαντούν. Ευτυχισμένοι γονείς, ευτυχισμένα παιδιά! Σοφό.
Στα πλαίσια αυτού του διαχωρισμού, ανταμώνω το χρόνο. Με απόλυτα θετική σκέψη και ικανοποίηση. Χωρίς παράπονα και μεμψιμοιρίες. Απλά με θεωρώ τυχερή,τον έχω σύμμαχο. Ξέρει αυτός. Με θεωρώ τυχερή ακόμη και με τις αναποδιές που έχω συναντήσει μέχρι τώρα. Σε καλό μου βγήκαν.
Ετοιμαζόμαστε λοιπόν να κατηφορίσουμε....

Κότρωνας. Ψαροχώρι στην Λακωνική Μάνη που θα μας φιλοξενήσει για λίγες ημέρες και θα φροντίσει για το καλύτερο. Λίγες ναι, δεν είναι το πολύ το ζητούμενο, πια! Στο σημείο αυτό που ήρθαμε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε πέρα απ την προσαρμογή , είναι να εκτιμάμε αυτά που έχουμε , που μας έμειναν, όπως θέλετε πείτε το. Το λιγότερο ή το περισσότερο που μπορεί να προσφέρει ο καθ ένας από εμάς στον εαυτό του είναι δώρο. Κοντά σε άλλα που έχουμε και δεν τα αναγνωρίζουμε.
Δώρα πατρίδας, ο συγκεκριμένος ήλιος, τα καταγάλανα νερά, το μέλι, το ζεστό ψωμί.....
Δώρα ζωής, οι ζεστοί άνθρωποι, οι φίλοι, το ζωηρό περπάτημα, η ανάσα......
Δώρα ανταμοιβής, η τύχη, οι συγκυρίες, οι συγκυρίες, οι συγκυρίες.......
Δώρο δικό μας, η αυτοεκτίμηση!!

Έλεγα για διακοπές όμως!
Θέλω να πάρω το λίγο αυτό χρόνο και να τον σπαταλήσω στο τίποτα. Μου χρειάζεται μετά από το χειμερινό εξαντλητικό πρόγραμμα. Θέλω να ξενυχτήσω και να κάνω "γουρουνιά" το ξημέρωμα. Να ξεχάσω τη διατροφή. Να διώξω για λίγο ρόλους τελειότητας, ετοιμότητας και χρησιμότητας. Να γράψω,  που το χω στερηθεί.

 Να επιστρέψω, και στην ερώτηση για το πώς τα πέρασα, απλά να χαμογελάσω και να πω :
"Ευτυχής, βρέθηκα".

Καλές βουτιές!









12 σχόλια:

koulpa είπε...

xaxa δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στις διακοπές.. μέχρι τα 13 έκανα σπαστές.. μια βδομάδα με γωνείς.. μια με ξαδέλφια μια με φίλους.. μια στη γιαγιά στην τρίπολη.. μια και δεν αισθανόμουν πιεσμένος.. κι όσο πιεσμένο να ήταν το πρόγραμμα.. έκανα πραγματα που ήθελα.. και το καλοκαίρι το ήθελα γεμάτο και δραστήριο.. μετά τα 13 άρχισα και να δουλεύω τον ένά μήνα των διακοπών.. και μετά τα 18.. τις περιόρισα σε 2ήμερα 3ήμερα.. διάσπαρτα σε όλο το χρόνο.. :) :)
για μιά 7ετία.. η πρώην μου διεκδικούσε μια εβδομάδα διακοπών.. που τελικά την κούραζα.. κι ήθελε διακοπές από μένα μετά την επιστροφή.. και μετά το 2000 επέστρεψα στα γνωστά 2ημερα 3ήμερα πάλι..
πέρσι δοκήμασα πρώτη φορά μια βδομάδα σε σκάφος αγκυροβολημένο.. μόνο με βουτιές και διάβασμα.. ωραίο ήταν αλλά δε νομίζω να το ξανακάνω.. :) :)
βασικά.. πάντα οι καλήτερες διακοπές μου ήταν η αλλαγή εργασίας.. :) :)
παπα καιρό είχα να παρλαπιπισω τόσο.. :) :)
καλές βουτιές κατρίν μου :) :)

My blueprint είπε...

Κατερινάκι, καλές διακοπές!! Για την ωραιοποίηση συμφωνώ. Αλλά δεν είναι κακό. Έτσι μένουν οι καλές στιγμές, αυτά που θέλεις να θυμάσαι. Εννοείται ότι όταν είμαι στο εξοχικό κάνω τις ίδιες ή και περισσότερες δουλειές από αυτές του σπιτιού και δεν κάθομαι στο μπαλκόνι μ΄ένα βιβλίο να ρεμβάζω. Τις λίγες φορές που το κάνω όμως είναι υπέροχο!!
Καλά να περνάς!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Οπου να πας κι ὀπου βρεθείς
ΟΜΟΡΦΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

katrine είπε...

Pakou μου καλά κάνεις και παρλάρεις. Πολλές φορές, όταν σε διαβάζω σχηματίζω μια χαρούμενη αισιόδοξη εικόνα!!

Οι διακοπές, όσο και αν διαρκούν, πρέπει να φροντίζουμε να είναι αυτες που επιθυμούμε πιο πολύ. Η ψευτοκαταναγκαστική ανάλωση φέρνει δύσκολους χειμώνες!!

Ποτε αλλάζεις δουλειά είπες, χο χο!!! Καλή συνέχεια καλή ξεκούραση::)))

katrine είπε...

Δέσποινά μου ναι και εγώ πολλές φορές ωραιοποιώ. Ωραιοποιώ όμως το όμορφο , το κάνω ομορφότερο. Ν αποτυπωθεί ως ιδανικό!Τώρα που λες εξοχικό, υπάρχουν στιγμές που θα ήθελα ένα σπιτάκι εξοχής για αποδράσεις καλοκαιρινές - χειμερινές. Μόνο που αλλάζεις παραστάσεις, χαλαρώνεις και δυναμώνεις. Άσε που όταν αυτό επιθυμείς όσο και να σε κουράζει σε αναζωογονει!

Καλή συνέχεια καλοκαιριού και στη μαμά και στην κόρη::))

katrine είπε...

Γλαρένια μου σ ευχαριστώ πολύ,

μικρές αποδράσεις αγαπητικιές!!

Έχουμε δρόμο καλοκαιριού μπροστά μας και εσύ να συνεχίσεις να περνάς όμορφα;:)))

koulpa είπε...

xaxa χαίρομαι για την εικόνα.. και τη διάθεση.. :) :)
χαχα μα τώρα πιά είναι λίγες οι επιλογές.. παλιά μου πρώτινα δουλειές πριν προλάβω να βαρεθώ την παλιά.. τώρα πρέπει εγώ να ψάχνω κι είμαι κακομαθημένος.. :) :)
καλησπέρα και καλό μήνα :) :)

roadartist είπε...

Κάθε χρόνο έφευγα Αύγουστο, φέτος έφυγα Ιούλιο και ήταν πιο όμορφα από άποψη κόσμου και οικονομικότερα. Αυτές οι λίγες μέρες που φύγαμε ήταν πάντως πάρα πολύ όμορφες, τις είχα ανάγκη. Ίσως παίζει ρόλο και ο δύσκολος χειμώνας, ίσως και μια ενδόμυχη σκέψη ενός φόβου πως δε ξέρω πότε θα υπάρξουν άλλες :)
Καλά να περάσεις :) καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

katrine είπε...

Καλό μήνα Κουλπα μου ας κακομαθαίνουμε και λιγο τον εαυτό μας, δεν υα πάθουμε κακό!!
Να σαι καλά:))

katrine είπε...

Astista μου καταλαβαίνω πως όλοι μας κρατάμε, σαν κάτι πολύτιμο, αυτές τις ημέρες που προσφέρουμε στον εαυτό μας, με τις ίδιες ανησυχίες.
Οι εικόνες που μας πρόσφερες μαρτυρούν πόσο όμορφα πέρασες.

Καλή μας συνέχεια::))

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΆΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ...ΕΥΤΥΧΗΣ!

katrine είπε...

Χαρά σ ευχαριστώ. Δεν ξεχνώ πως ευτυχία είναι στιγμές. Στόχος, χειμώνα - καλοκαίρι, να είναι περισσότερες.

Καλημέρα.